Futbolun 41. patronu Yıldırım Demirören

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören başkanlığa seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören başkanlığa seçildi. Ankara’daki JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221’ini alan Yıldırım Demirören’in TFF’nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF’nin 41. başkanı oldu.

Yapılan genel kurulda Konyalı bürokratlar da yerini aldı. Kurula, Tekvando Federasyonu Başkanı metin Şahin, Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar ve Tekvando Federasyonu İdari Koordinatörü Ramazan Erçin katıldı. Ayrıca Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Bursaspor’un ardından Galatasaraylı delegeler de oy kullanmadı. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın toplantıya katılmayacaklarını açıklamasının ardından, Galatasaraylı delegelerin de salona girmelerine rağmen oy kullanmadıkları öğrenildi.

YÖNETİM KURULU’NDA İKİ KONYALI

Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’da Yıldırım Demirören’in başkanlığa seçilmesinin ardından, yönetim kurulu ile denetleme kurulu da belirlendi. Belirlenen listede iki Konyalı isim yer aldı. Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Baykan, yönetim kurulu asil listede yer alırken, Mustafa Küçükmeral ise yönetim kurulu yedek listesinde görev aldı. Yıldırım Demirören’in yönetim kurulu asil ve yedek listesi, kullanılan 219 oydan geçerli olan 216 oyun tamamını alarak göreve geldi. Denetleme kurulu da, kullanılan 220 oydan, geçerli 217 oyun tamamını aldı ve göreve getirildi.

Demirören’in Yönetim Kurulu asil ve yedek listesi ile Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim kurulu asil üyeler: Servet Yardımcı, Mehmet Ufuk Özerten, Arif Koşar, Fethi Heper, Ergün Tekin, Hakan Kanık, Cengiz Zülfikaroğlu; Mehmet Baykan, Selim Koray, Taylan Üner, Faruk Öksüz, Mustafa Beyazlı, Talat Yılmaz, Edip Eren. Yönetim kurulu yedek üyeler: Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu. Denetleme kurulu asil üyeler:  Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Birol Acar Denetleme kurulu yedek üyeler:  Kazım Çalışkan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan, Mustafa Öcalan, Veysel Ekmen

DEMİRÖREN: BU GEMİDE HER BERABERİZ

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, “Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Demirören, sonuçların açıklanmasının ardından delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına, genel kurula kadar TFF Başkanlığını vekaleten yürüten Hüsnü Güreli’ye teşekkür ederek başlayan Demirören, şunları söyledi: “Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahçup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun.” Konuşmasının ardından TFF’nin 41. başkanı Yıldırım Demirören salonda tebrikleri kabul etti.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri