Futbol taraftarlarla daha güzel

Spor Toto Süper Lig’de 6. hafta maçları geride kaldı. Lig’de ateşin giderek yükseldiği haftalarda, taraftarlar takımlarına verdikleri destekle başarıda büyük rol oynadılar.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor ise evinde oynamanın avantajını iyi kullanamayarak Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kaldı. Geride kalan haftalara bakıldığında çok başarılı bir performans ortaya koyamayan temsilcimizi, yaklaşık 7-8 binin üzerinde taraftar destekledi.

Bir başka deyişle geçtiğimiz yıllarda yapılan istatistiklere göre başarıyla orantılı takımına destek veren Konyaspor taraftarı yavaş yavaş kabuğunu kırmaya başladı. Ancak düşük bilet fiyatları ve her şeye rağmen diğer Süper Lig taraftarlarına bakıldığında yeşil-beyazlı camianın Karabük maçına da yeteri kadar ilgi göstermediği gözlendi.

Lig’in henüz başı olmasına rağmen ortaya koyduğu futbolla gelecek için taraftarlar üzerinde endişeye neden olan Konyaspor’da taraftarların heyecanı maç öncesinde başladı. Karşılaşmanın başlamasına saatler kala Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı bilet gişelerinde kuyruklar oluşturan taraftarlar, renkli görüntülere de sahne oldu. Kuyrukta stada girmek için bekleyen birkaç taraftar maç sonunda statta yapılan müzik yayınından rahatsız olduklarını dile getirdi. Maç sonunda alabilecekleri bir galibiyetle futbolcularla beraber sevinmek istediklerini belirten taraftarlar, yüksek düzeydeki sesin buna müsaade etmediğini belirterek, yetkililerin bu konuda daha hassas olmalarını söylediler.

Tribünlerde yerini alan taraftar grupları ve Konyaspor camiası karşılaşma öncesinde coşkuluydu ve Konyaspor’un henüz maçın başında 1-0 öne geçmesi ile daha da bir büyük sevinç yaşadı. Ancak gelen beraberlik golü ile bir müddet suskun kalan Konyaspor taraftarını, bin civarında Karabük taraftarı bastırmayı başardı. İkinci yarıda ise yeşil-beyazlılar yediği şok golle yine taraftarlarını üzdü.

Yaşanan kısa süreli şokun ardından toparlanan takım ve taraftarlar eşitlik golü ve maçı çevirebilmek için birlikte mücadele ettiler. Bu çabalar yeşil-beyazlıların durumu 2-2’ye getirmesi ile sonuç verdi. Bu golden sonra daha da ateşlenen taraftarlar takımada bu ateşi yansıtmanın çabasını verdi. Ancak bu çaba maçı yeşil-beyazlıların lehine çevirmeye yetmedi. Konyaspor’lu futbolcular ve yönetim kurulu yeşil-beyazlı taraftarların kendi sahalarında vereceği desteğin önümüzdeki haftalarda daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Futbol fanatikliği ise şiddetle karıştırılmamak kaydı ile bir başka keyif. Türkiye’nin beli başlı taraftarları bu konuda oldukça tanınmıştır. Beşiktaş’ın Çarşı Grubu, Ankaragücü’nün Gecekondu gibi. Konya’nın da Nalçacılar’ı, Şimşekler’i ve Green White’ı vardır. Birde çekirdek gurubu var ki sessizlikleri dinlemeye değer.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri