Futbol takımlarının yaz kampında tercihi Erciyes

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'e 4 yıl önce kurulan ve bu yıl kapasitesi 4 katına çıkarılan 1850 rakımlı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, başta Süper Lig ekipleri olmak üzere futbol takımlarının gözdesi haline geldi.

Sahip olduğu 2 futbol sahasının yanında 6 saha ve spor salonu eklenen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Konyaspor, Gaziantep FK ve Samsunspor'un yanı sıra Belçika temsilcilerinden Almere City ile birçok futbol takımının yaz kampına ev sahipliği yapacak.

Tesis sorumlusu Gülşah Bıkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisteki sahaların, bu sezondan itibaren Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceğini söyledi.

Kamp merkezi kapasitesinin 4 katına çıkarıldığını belirten Bıkmaz, "12 bin metrekarelik alanda kurulan tesisimizde şu anda 6 sahamız hizmete açıldı. 2 sahada ise son çalışmalar yapılıyor. Bunlardan biri müsabaka sahası olarak kullanılıyor. Müsabaka sahamızda 180 kişi kapasiteli tribünümüz de mevcut." diye konuştu.

Gülşah Bıkmaz, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin sadece futbol için tasarlanmadığını, yüksek irtifa kampı yapmak isteyen sporcuların her türlü imkanı bulabilecekleri bir tesis haline geldiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri