Futbol huzur veriyor

Terör örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanan ve sol bacakları ampute olan Konyalı 2 gazi, yıllarca rüyalarından çıkmayan ve adeta karabasana dönüşen çatışma anlarının olumsuz izlerini ampute...
Terör örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanan ve sol bacakları ampute olan Konyalı 2 gazi, yıllarca rüyalarından çıkmayan ve adeta karabasana dönüşen çatışma anlarının olumsuz izlerini ampute futbolla yenmeye çalışıyor

Van’ın Çatak ve Gevaş ilçelerinde 1994 yılında terör örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanan ve sol bacakları ampute olan Konyalı 2 gazi, yıllarca rüyalarından çıkmayan ve adeta karabasana dönüşen çatışma anlarının olumsuz izlerini ampute futbolla yenmeye çalışıyor. Konyalı 2 çocuk babası gazi Ramazan Çeliker (36), yaptığı açıklamada, 1994 yılında vatani görevini yaparken Van’ın Gevaş ilçesinde terör örgütüyle girilen bir çatışmadan yaralı olarak kurtulduğunu söyledi.
Bu olaydan sonra uzun süre tedavi gördüğünü ve sol bacağının dizden aşağısını kaybettiğini anlatan Çeliker, 1995 yılında düzenlenen bir törenle gazi madalyası aldığını belirtti. Tedavisinin ardından memleketi Konya’ya döndüğünü ancak çatışma anını bir türlü unutmadığını dile getiren Çeliker, bozulan psikolojisinin düzelmesi ve korkularını yenebilmek için ampute futbola yöneldiğini bildirdi.
Çeliker, kendisi gibi gazi olan 8 arkadaşıyla 2006 yılında Konya Medaş Engelli Gücü’nü kurduklarını anlatarak, “2006-2007 sezonundan itibaren Medaş Engelli Gücü’nde maçlara çıkmaya başladık. Artık beni meşgul edecek birşey vardı. Sürekli o çatışma anını düşünmüyordum. 12 yıl boyunca her gece rüyama giren ve adete karabasana dönüşen çatışma anı ampute futbola başladıktan sonra sonlandı. Bozulan psikolojimi ampute futbolla düzeltti. Artık ‘o anlar’ rüyalarıma girmiyor. Şimdi sadece futbolu düşünüyorum” diye konuştu. 2009-2010 sezonunda Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) organize ettiği Ampute Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden Konya Engelli Gücü’ne transfer olduğunu söyleyen Çeliker, futbol yaşamını gücü yettiği ölçüde sürdüreceğini kaydetti. Çeliker, insanların kendilerine “sakat” gözüyle bakmalarından rahatsızlık duyduğunu belirterek, engellilere karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.
FUTBOL İYİ GELDİ
Gazi Mustafa Karatekin de (38) takım arkadaşı ve tertibi Ramazan Çeliker’den yaklaşık 2 ay önce Van’ın Çatak ilçesinde terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada sol bacağının dizden aşağısını kaybettiğini söyledi. Tertibi Ramazan ile askerde tanıştıklarını ve o günden sonra yollarının hiç ayrılmadığını dile getiren Karatekin, “İkimizin de psikolojisi çok bozuktu. Bunu nasıl düzeltebileceğimizi düşünüyorduk. Sonra ampute takımı kurmaya karar verdik. Çok da iyi oldu. Psikolojik sorunlarım yüzde 80 oranında düzeldi. Futbol birçok şeye iyi geldi. Sahaya çıktığımızda herşeyi unutuyoruz. Eskiye göre çok daha iyiyim” dedi.
Futbolla yıllardır rüyalarından çıkmayan çatışma anının izlerinin büyük ölçüde silindiğini ifade eden Karatekin, tertibi Ramazan ile omuz omuza vererek engellerine rağmen hayata tutunduklarını belirtti. Karatekin, engelli olmaları nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, “Bize engelli diye kimsenin acımasını istemiyoruz. Biz özürlü değil engelliyiz. İnsanların acıyan bakışlarından rahatsız oluyoruz” diye konuştu.
AA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri