'Fuarlar bizim düğünümüz'

Fuarların firmaların dünyaya açılmasında önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Biz aile olarak fuarları düğünümüz gibi görüyoruz. Ailemizden biri mutlaka fuarlara katılıyor" dedi

Helvacızade Grubu ve Konya'daki bazı gıda üreticisi firmalar, 21–25 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrined düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı Gulfood Fuarı’na katıldı. Dubai World Trade Center’de düzenlenen fuara Gulfood Fuarı'na Helvacızade AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil ve bazı şirket yöneticileriyle birlikte katıldı. Helvacızade Grubu katılımcalara yeni ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken,  dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılarla yeni iş bağlantıları kurdu. Helvacızade, dünyanın en prestijli gıda fuarına fuara Zade ve Zade Vital ürünleriyle katıldı. Zade ürünleri ve Zade Vital Gulfood Fuarı'nda büyük ilgi gördü.

ZADE PAZARIN EN İYİLERİNDEN BİRİ

Gulfood Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, bütün Asya, Afrika ülkelerinin yanı sıra Avustrulya'dan da fuara katılım olduğunu söyledi. Konya'dan da fuara büyük ilgi olduğunu dile getiren Büyükhelvacıgil, "Konya'dan fuara çok sayıda firma katıldı. Karamanlı firmalar da fuarda yer aldı. Bizim standımız Duru Bulgur ile yanyanaydı. Biz fuara Zade ve Zade Vital olarak katıldık. Kadir bey ihracatta yeni ürünler yaptı. Fuara katılanlar ürünlerimize büyük ilgi gösterdi. Yeni iş bağlantıları kurduk. Gelen giden hiç eksik olmadı. Zade,  şu an 60'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Kosta Rika'ya mal gitti. Avustralya'ya mal gitti. Myanmmar'da, Kanada'da pazar lideriyiz. Pazarın en iyilerinden biriyiz " dedi.

ZADE VİTAL DÜNYAYA AÇILIYOR

Zade Vital'in yeni ve genç bir marka olduğunu dile getiren Büyükhelvacıgil, "Zade Vital 3 yıllık bir marka. Herşey çok sağlam adımlarla ilerliyor. Ne yapıldığı, ne yapılacağı bilinen bir noktada gidiyor. Burası Türkiye'nin ve dünyanın en modern ve sayılı tesislerinden birisi oldu. Zade Vital, Hollanda'ya gitti. Güney Kore'ye gitti. Cuzzi de olsa Suudi Arabistan'a Zade Vital ürünleri gitti. Avrupa'nın diğer ülkelerine ihracat yapmak istiyoruz. Sağlık ürünleri olduğu için zorlu süreçler. Yağ ürünlerinde analiz yapılır, uygunsa ihracat yapılır. Sağlık ürünlerinde çok uzun bir süreç var. Ne zaman bir fuara gitsek Zade'nin yanında Zade Vital ürünlerini de tanıtıyoruz. Gulfood Fuarı'nda yer sıkıntısı vardı. Dar alanda Zade'nin ve Zade Vital'in ürünlerini tanıtma imkanı bulduk" diye konuştu.

ZADE VİTAL TÜRKİYE'DE MARKA OLDU

Yıllık  düzenli fuarlara katıldıklarını ifade eden Büyükhelvacıgil, şunları söyledi: "Helvacızade Grubu olarak fuarlara büyük önem veriyoruz. Biz aile olarak fuarları düğünümüz gibi görüyoruz. Ha oğlumuzun düğününü yapmışız ha fuarlara katılmışız. Fuarlar bizim düğünümüz. Şirket yöneticilerimiz sürekli yurtdışına gidiyor ve fuarlara katılıyor.  Kadir Bey TİM ile birlikte Vietnam'a gitti. Ailemizden biri mutlaka fuarlara katılıyor. Fuarlar Türk firmaları için büyük bir fırsat. Son zamanlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı yeni ihracat pazarlar arıyoruz. Zade Vital'i pazarlamak için çalışıyoruz. Türkiye'de rakibimiz yok, çok iyi durumdayız. Özellikle İstanbul'da Marmara Bölgesi'nde büyük ilgi görüyoruz.Türkiye'de markayız. Özellikle sağlık konusunda bilinçli şehirlerde Zade Vital'in ürünleri büyük ilgi görüyor."

ÜRETİMİN ÖNEMİNİ ANLAMALIYIZ

Türkiye'de üretimin öneminin anlaşılması gerektiğinin altını çizen Büyükhelvacıgil, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Geçmişizden ders alarak, geleceğimiz için daha iyi kararlar vermeliyiz. Konya Selçuklu başkenti. Konya büyürse Türkiye büyür. Önce Konya'yı büyütmeliyiz. Konya markalarına sahip çıkmalıyız. Dışarıdan birşey aramamalıyız. Şehir gelişmesine katkı sağlamalıyız. Sanayicilik zor bir iş. Almanya bugün dünyanın en büyük ihracat yapan ülkesi. Üretime çok saygı duyuyorlar. Biz de üretimin önemini kavramalıyız. Üretim emek isteyen zor ve uzun bir süreç. Ülkemiz üretimin kıymetini bir anlayabilse biz uçar gideriz."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri