Fuara ve turizme korona darbesi

18. Uluslararası Konya Tarım Fuarı, koronavirüs salgını sebebiyle başlamasına 1 hafta kala ertelendi. Çoğu iş kolunun yaptığı hazırlıklar, sekteye uğradı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise fuar paydaşlarına "Endişe etmeyin" çağrısında bulundu

Türkiye’nin en büyük tarım organizasyonu olan ve 17 Mart tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Konya Tarım Fuarı, koronavirüs sebebiyle mecburi olarak 2-6 Haziran’a ertelendi. Ertelemeye gerekçe olarak ise Türk tarım sektörünün hizmet ettiği çok önemli pazarlarda virüs salgınının kişi sağlığını ciddi derecede olumsuz etkilemesi gösterildi. Fuarın ertelenme kararı, çoğu sektör temsilcisinde hayal kırıklığı yarattı. Otellerde yapılan rezervasyonların çoğu, alınan erteleme kararının ardından iptal edildi. Konya esnafının fuar için yaptığı hazırlık ve çalışmalar ise boşa çıktı. Fuarın aynı şartların devam etmesi durumunda yapılıp, yapılmayacağı ise en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Tarım paydaşları ve sanayiciler, merakla konunun nasıl sonuçlanacağını bekliyor.

SALGIN BAĞLANTILI PAZARLARDA SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Konuya ilişkin TÜYAP Konya Fuarcılık’tan konu ile ilgili bir açıklama geldi. Fuarın ertelenmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Virüs, Türk tarım sektörünün hizmet ettiği önemli pazarlarda sağlığı tehdit etmeyi sürdürmekte ve bu ülke vatandaşlarının başka ülkelere seyahat etmesine imkân vermemektedir” ifadelerine yer verildi. Daha sonra açıklamayla şu bilgiler paylaşıldı: "TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. olarak 17-21 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 18. Konya Tarım Fuarımızı 02-06 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz.

Yeni tip Corona Virüsü (COVID-19) alınan tüm önlemlere rağmen dünyada yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir vakanın görülmemiş olması ülkemiz adına sevindiricidir. Ancak virüs, Türk tarım sektörünün hizmet ettiği önemli pazarlarda sağlığı tehdit etmeyi sürdürmekte ve bu ülke vatandaşlarının başka ülkelere seyahat etmesine imkân vermemektedir. Dünyada yaşanan bu gelişmeler ışığında Türk tarım sektörünün en büyük platformu olan 18. Konya Tarım Fuarı’nın tüm paydaşların ortak kararı ile 02-06 Haziran 2020 tarihlerine ertelenmesine karar vermiştir."

ERTELENEN TARİHTE BU FUAR YAPILACAK

Konu ile ilgili bir değerlendirme de Konya Ticaret Odası Başkanı (KTO) Selçuk Öztürk yaptı. Öztürk, 18. Uluslararası Konya Tarım Fuarı için çok yoğun bir talep aldıklarını hatırlattı. Fuarı ileri bir tarihe ertelemek için yeni karar aldıklarını da ifade eden Başkan Öztürk, "İnşallah daha güzel ve kapsamlı bir şekilde fuarımızı Haziran ayında yapacağız" dedi. Dünyada bu işin çok ciddi bir şekilde yapıldığı Almanya ve İtalya'yı yakından takip ettiklerini ifade eden Öztürk, "İstanbul'da yapılan fuarları da yakından takip ediyoruz. Genel olarak fuarların yapılması için belirlenen tarih için Haziran ayı belirlendi. Biz, inşallah bu fuarı Haziran ayında yapacağız. Şartları yine takip etmeye devam edeceğiz. 18. Uluslararası Konya Tarım Fuarı'nın belirlenen tarihler arasında yapılması konusunda biz de bir endişe yok. Bu işin paydaşları ve sanayiciler de bu konuda endişe etmesin" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri