Fuara rekor katılım oldu

MÜSİAD Uluslararası Fuarı, CNR Expo Fuar Merkezi’nde 500 yerli ve yabancı katılımcı firmanın, 102 ülkeden 7 bin işadamının, 200 bin yerli ziyaretçinin ve bin şirketin stant katılımlarıyla yer aldığı 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda gerçekleştiri

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 18. IBF Kongresi ve High Tech Port Yüksek Teknoloji Fuarı, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teşrifleri ile İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. MÜSİAD üye kuruluşlarının stantlarının yer aldığı fuara Konya Şubesi, 22 üye firma ve bin 800 metrekare ile katılım sağladı. Konya Şubesi, 14. MÜSİAD Uluslararası fuarında olduğu gibi bu yıl ki fuarda da metrekare ve katılımcı firma sayısı bazında en fazla katılım sağlayan şube unvanını elinde bulundurdu.

FİRMALAR HACİMLERİNİ ARTIRDI

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Konya Şubesi olarak, MÜSİAD Fuarlarına sürekli katılıyoruz. Bu yıl da her yıl olduğu gibi 22 firma ile katılımcı sayısı ve metrekare bazında en fazla katılım sağlayan şube olduk. Fuarımıza stant açarak katılım sağlayan Konyalı firmalarımıza teşekkür ediyorum. Şube olarak, üyelerimizin ticaret hacimlerini artırmaya yönelik olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şube olarak ülkemizin içinde bulunduğu sorunlara yönelik çözüm önerileri getirmeye, yeni projeler üretmeye, raporlar hazırlamaya, Konya’nın sorunlarını ilgili makamlara iletmeye ve takipçisi olmaya devam ediyoruz. Konya olarak ihracatımızın son on yılına bakacak olursak ihracatımızın on kat artmış olduğunu görmekteyiz. Bu da bize 2023 vizyonu doğrultusunda Konya’mızın ekonomi aktörleri ile birlikte şehrimiz için koyduğumuz 15 milyar dolarlık hedefimizin gerçekleşmesi noktasında heyecan veriyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için tüm odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber hareket ediyoruz. Ülkemizin 2023 vizyonu için kendine koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi için ülke olarak daha fazla üretmeliyiz. Ancak sadece ürünleri üretmek yetmiyor, aynı zamanda ürettiğimiz ürünleri satmak için yeni pazarlara da ulaşmamız gerekmektedir. Uluslararası rekabet şartlarının oldukça zorlaştığı bir dönemde fuarların önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle bu fuarımızda katılan tüm firmalarımızın yeni iş bağlantıları, yeni işbirlikleri sağlamaları ve yeni pazarlara ulaşmaları en büyük temennimizdir” görüşlerine yer verdi" diye konuştu.

KONYA'DAN 22 FİRMA KATILDI

Fuara Konya’dan Konya Şeker, Kombassan Holding (Komgıda) İttifak Holdig (Selva Gıda, İmaş Makine), TÜMOSAN, Özen Kompresör, AYC Danışmanlık, ARS Park, Mill Teknoloji Değirmen Makineleri, Akdaş Kalıp, İsfur Otomotiv, Petek Plastik, Yükselen Metal, FMC Hidrolik, Serin Treyler, Özcan Plastik, Tuncay Tabela ve Reklam, Motus Döküm, Mikron-iş Makine, Doğrular Madeni Eşya ve Devran Dişli katılım sağladı. Ayrıca MEVKA’da fuarda stant açarak yer aldı.

ANADOLUYA TİCARET KÖPRÜSÜ

Fuarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı işadamı heyetleri iş görüşmeleri yapılması amacıyla MÜSİAD şubelerine yönlendirildi. Bu kapsamda MÜSİAD Konya Şubesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliği ile Tunus’tan fuar için gelen 11 kişilik Ticaret ve Alım Heyeti MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen programda Konyalı işadamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Programa ellinin üzerinde Konyalı firma katılım sağladı. Heyet Konya temaslarının ardından Karaman’a geçerek burada da iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Konya ve Karaman’da ikili iş görüşmelerine katılan firma yetkilileri, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve yeni iş bağlantılarının sağlanmasına vesile olacağını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri