Fuar kendisini yenileyecek

TÜYAP Konya Fuarcılıkın Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAPın kendisini yenilemek için ciddi bir atılım içerisinde olduğunu, 2013te alt yapı eksikliklerinin giderileceğini, 2014 yılındaki fuarlara is

TÜYAP Konya Fuarcılık’ın Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP’ın kendisini yenilemek için ciddi bir atılım içerisinde olduğunu, 2013’te alt yapı eksikliklerinin giderileceğini, 2014 yılındaki fuarlara ise yeni binaların hazır olacağını ifade etti

Kurulduğu ilk günden bu yana farklı sektörlerdeki firmaları Konya’da bir araya getirerek iş hacminin genişletilmesine, firmaların yeni pazarlar bulmasına ve Konya’nın tanıtımına katkı sağlamaya çalışan TÜYAP Konya Fuarcılık, 2012 yılının sonuna kadar Konya’ya 500 bin ziyaretçi getirmeyi planlıyor. 2011 yılına göre değerlendirildiğinde iyi bir 2012 geçirdiklerini ifade eden TÜYAP Konya Fuarcılık Müdürü İlhan Ersözlü, açtıkları her fuarda bir önceki yıla oranla ciddi büyümeler kat ettiklerini belirtti.

500 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

2012 yılında yapılan organizasyonların toplamında 500 bin kişiyi fuara getirmeyi hedeflediklerini belirten İlhan Ersözlü, “Tarım Fuarı’nda 300 bine yakın ziyaretçimiz vardı. Makine Fuarı’nda ise 50 bine yakın ziyaretçi gelmişti. 2011 ile kıyaslandığında büyümenin ne kadar çok olduğu görülebilir. Belediye Fuarı’na da yaklaşık 25 bin ziyaretçi geldiği söylenebilir ama net rakamlar henüz gelmedi. Bu yılın sonunda da Tohumculuk Fuarı var. Ona da yaklaşık 50-60 bin kişi bekliyoruz. Bu sayede fuarlar aracılığı ile Konya’ya yaklaşık 500 bin kişiyi getirmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 300 bin civarında ziyaretçimiz vardı” diye konuştu.

FUARA GELENLER AKSARAY’DA KONAKLADI

Tarım Fuarı’nda beklediklerinin çok daha üstünde bir katılım olduğunu, katılımın bu kadar yüksek olacağını Konya’nın dahi tahmin edemediğini belirten İlhan Ersözlü, “Ziyaretçilerin artması şehrin ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor. Tarım ve makine fuarında Konya’daki otellerin hiçbirinde yer yoktu. Aksaray’daki otellere ziyaretçi gönderdik kalması için. Buradaki ticari hayatta, lokantalarda, alışveriş merkezlerinde vesaire çok büyük hareketlilik oluyor. Fuar içerisindeki stant açan firmaların yaptığı bağlantılarla aldığı iş hacmi de farklı bir boyut zaten. Stokları eritiyor firmalar, ihracat yapabilecek duruma geliyor ama diğer taraftan şehrin dinamiklerine de muazzam etkisi olan bir iş yapılıyor burada. Mesela bu fuarlar vesilesiyle çok sayıda alt sektörler oluştu. Şu an Konya’da fuara katılan firmaların özel dekor yaptırmalarından dolayı dekoratör firmalar, fuar stant fuarları, reklamcılar vesaire çıktı. Bunların sayıları arttı. Fuarlara katılan firmaların iş yaptırdıkları, hizmet aldıkları firmaların sayısı ve iş hacmi de arttı. Bu sadece kuru kuru stant açalım olayı değildi. Her fuarda yaklaşık 250-300 kişiyi istihdam ediyoruz. Buradan binlerce kişi ek gelir elde ediyor. Konya artık çok farklı bir noktaya gidiyor” ifadelerini kullandı.

KONYA FUARLARLA MARKALAŞACAK

Fuarların firmaların tanınması, yeni bağlantılar kurması, iş hacimlerini genişletmesi gibi faydalarının da saymakla bitirilemeyeceğini dile getiren TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, amaçlarının Konya’yı fuarcılık alanında marka haline getirmek olduğunu söyledi. Daha büyük, potansiyel ve belli fuarların üzerine giderek bir dünya markası haline gelmek için strateji geliştirdiklerini dile getiren Ersözlü, “Çok fuar yapmak yerine ses getiren fuarlar yapmayı, kabul görmüş, aranılan marka fuarlar yapmayı planlıyoruz. Yapmış olduğumuz Tarım Fuarı halen konuşuluyor. Bu da bizi gelecek adına umutlandırıyor” dedi.

ALT YAPI EKSİĞİ KALMAYACAK

Fuarların büyümesi ile birlikte alt yapı sorununun da belirdiğini, bu sorunun çözümü için de ciddi projeler geliştirdiklerini kaydeden İlhan Ersözlü, alt yapı eksikliklerini tamamlayıp 2013 fuarlarına; yeni binaları da 2014 yılına yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını açıkladı. Ersözlü, “TÜYAP olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ve KTO’ya bir proje sunduk. Bu fuar alanı 300 bin kişi düşünülerek yapılan bir fuar değil. Burada mevcut salonlar yeterli gelmiyor. Yeni salonların yapılması gerektiği konusunda onların da desteğini aldık. Yeni salonların inşasına yakın zamanda başlanacak ve 2014 fuarlarına yetişecek. Dış alanda da ciddi bir otopark sıkıntısı yaşanıyordu. Bu problem belediyenin katkılarıyla giderilecek. Ankara yolundan fuar alanına giriş verilecek. Ayrıca fuar alanının girişi ters. TÜYAP olarak ön taraftaki alanı kesip bir fuaye binası yapacağız. Kabuller bu taraftan yapılacak. Dolayısı ile daha iyi bir sirkülasyon sağlanmış olacak. Tek bir yerden o kadar insan girip çıkıyordu eskiden bu da yoğunluk oluşturuyordu. Şimdi iki farklı giriş olacağı için giriş ve çıkışlarda sorun yaşanmayacak. Elektrik alt yapısı ile ilgili bir yenilemeye giriyoruz. Fuarda ciddi bir enerji ihtiyacı çıkıyor. Yeni hat çekilmesi gerekiyordu. Bununla ilgili önlemlerimizi de aldık. Yani 2013 mart ayında yapacağımız tarım fuarında büyük bir operasyonun çözülmesiyle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Önlemlerimizi aldık, inşallah önümüzdeki fuarda alt yapı sorunu yaşamayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri