Fuar heyecanı

Konya Uluslararası Tarım Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Bu yıl 14. gerçekleştirilecek fuara 60 ülkeden 350 binden fazla ziyaretçi beklenirken, firmalar ise salonların yetersizliğinden şikayet etti

 

TÜYAP Fuarcılık tarafından Konya Uluslararası Tarım Fuarı hakkında basın toplantısı düzenlendi. Rixos Otel'de gerçekleşen basın toplantısına fuara destek veren kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk söz alan TÜYAP Fuarcılık Anadolu Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda ürünlerin bu yıl fuaye ile birlikte 7 ayrı salonda 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekarelik açık alanda sergileneceğini söyledi. Fuara 21 ülkeden bin 200 marka, 394 firma ve firma temsilcilerinin katılacağını belirten Ersözlü, 5 gün boyunca açık kalacak fuara 60 ülke ve 81 ilden 350 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

350 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Ersözlü, "Tarımsal mekanizasyon anlamında tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıkacağı fuar süresince, traktörden biçerdövere bir çok ürün sergileneceği gibi, tarımsal mekanizasyon lansmanları noktasında da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Türk tarım sektörünün gururu, konusunda ülkenin en fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuarı, artık sadece ülkemiz açısından değil, Avrasya coğrafyasının da önemli bir buluşma merkezi oldu. Fuar şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Fuar sayesinde oteller doldu, alışveriş merkezleri ve restourantlar ekstra hazırlık yapıyor. Konya, fuar vesilesiyle şehre gelecek yüz binleri en iyi şekilde ağırlayacak. Yıllardır bize destek veren kurumlara, bizlere inanarak fuarlarımıza katılan furmalara ve en önemlisi de tüm Konya'ya teşekker ederim" sözlerini kullandı.

FUARDA SALON SAYISI YETERSİZ

Toplantıda konuşan Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal ise salonların yetersizliğinden yakındı. Konya'nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten Önal, Tarım Fuarı'nın şehir için büyük bir şans olduğunu, bu şansın iyi değelendirilmesi gerektiğini açıkladı. Önal, "Fuara herkes katkı sunmalı. Eskiden Konya'nın 20 bin kişilik bir stadyumu vardı. Konyaspor'un hedefi ligte kalmaktı. 42 bin kişilik stad yapıldı, takımın hedefi Avrupa ligine katılmak oldu. Konya TÜYAP'ta 6 hol var. 6 hol daha olsa dolardı. Bu salonlar yetersiz. Firmaların yer genişletme talebini tam karşılayamadık. Yer olmadığı için bazı firmalar da katılamadı. Fuarla Konya'ya altın tepside pırlanta sunuyoruz. Dolayısıyla bir an önce salon sayımızı artırmalıyız" şeklinde konuştu.

BİRÇOK ÜRÜN İLK KEZ SERGİLENECEK

Birçok tarım makinasının ilk kez bu fuarda görücüye çıkacağını belirten Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Erkuş da, Konya'nın hızla geliştiğini, fuarların gelişmeye büyük katkı sağladığını, şehrin birçok markaya ev sahipliği yapacağını söyledi. Fuar alanında salon sayısını artırmak için projenin hazırlandığını da anlatan Erkuş, tüm Konyalıları fuara davet etti. Toplantıda son olarak söz alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise, bilgi ve teknolojinin tarımsal verimliliği artırdığına dikkat çekti. Baydar, fuarların kalkınmaya büyük katkı sağladığını ve üreticilere önemli fırsatlar sunduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca fuar, 23-24-25-26 Mart tarihleri arasında saat 9:30-18:00 saatleri arasında açık olacak. TÜYAP Fuar Merkezi'nde hazırlıklar günler öncesinden tamamlandı.

KERİM ATICI 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri