Fransızlar, Kültür, Arkeoloji Ve İnanç Turizmi İçin Antalya'ya Tatile Geliyor

Fransız turistler, deniz, kum ve güneş bizde de var diyerek Türkiye'ye kültür, tarih, inanç ve arkeolojik varlıkları tanımak için tatile geliyor. Yıllık bir milyon 150 bin Fransız turist Türkiye'de kültür, tarih, inanç ve arkeolojik varlıkları...

Fransız turistler, deniz, kum ve güneş bizde de var diyerek Türkiye'ye kültür, tarih, inanç ve arkeolojik varlıkları tanımak için tatile geliyor.

Yıllık bir milyon 150 bin Fransız turist Türkiye'de kültür, tarih, inanç ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkıyor. 7-12 günlük turlara çıkan Fransızlar, ziyaret ettikleri şehirlerin başında İstanbul, İzmir(Efes), Denizli(Pamukkale), Hatay, Mardin, Trabzon, Bursa, Konya, Nevşehir(Kapodokya) ve Antalya geliyor.

Fransız turistler, Alman, İngiliz, İskandinav, Belçika, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Rus turistler gibi 'deniz, kum ve güneş turizmi' yerine Uzak Doğu ülkesi Çin, Japon, Singapur, Tayland ve Güney Koreli turistler gibi kültür, tarih ve inanç turizmini tercih ediyor.

Ülkeye yıllık gelen 1 milyon 150 bin Fransız turistin 600 bininin Antalya'da kültür, tarih, arkeolojik varlıkları tanıma ve inanç turuna çıktığı belirtiliyor.

Fransızlar, Antalya'da kültür, tarih, arkeoloji ve inanç turizmi kapsamında Kaleiçi, Yivli Minare, Tekeli Mehmet Paşa Cami, Murat Paşa Cami, Manavgat Külliye Cami, Side Antik Kent, Apollon Tapınağı, Aspendos Antik Tiyatro, Perge Antik Kent, Side Antik Tiyatro, Termessos Antik Kent, Demre(Kale) Noel Baba Kilise'si, Kekova(Batık Şehir), Patara Meclisi, Tlos Antik Kent, Letoon Antik Kent, Likya Kaya Mezarları ve 29 yıldır UNESCO koruması altında bulunan Xanthos Antik Kent'i ziyaret ederek ülkelerine geri dönüyor.

De-Ha Turizm Seyahat Acentesi Fransız Kültür Turizmi Uzmanı ve Kokartlı Turist Rehberi Eren Ölçüoğlu, Fransızların 'deniz, kum ve güneş bizde de var' ,'Bize geçmişin hayat hikayelerini günümüze taşıyan eserler lazım' diyerek kültür, tarih, ve arkeoloji ve inanç turizmini tercih ettiğini söyledi.

Fransızların kelimenin tam anlamı ile kültür ve inanç turizmi tutkunu olduğunu belirten Ölçüoğlu, inanç turizmi kapsamında da Fransızların Efes'te Meryem Ana, Antalya Demre'de Noel Baba Kilisesi ziyarete ile İslam dinini öğrenme adına cami ziyaretlerine özel önem verdiklerini kaydetti. Ölçüoğlu, "Fransız turistler kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma kadar inanç turizmine de önem veriyor. Bu bağlamda 4 minareli Manavgat Külliye Cami'ni ziyaret ediyoruz. Cami ziyareti yanı sıra İslam dininin genel kaideleri üzerine genel hatları ile bilgilendirme yapıyoruz. Fransız turistler, genelde naif yapılı insanlar. Dini anlatımlarda el kol hareketleriyle ateşli ve heyecanlı bir şekilde anlatımı tasvip etmiyorlar. Sakin ve tebessüm eden bir yüz ifadesiyle anlatılmasını istiyorlar. " diye konuştu.

Simbat Turizm Seyahat Acentesi Fransız Kültür Turizmi Uzmanı Nihat Taş, bu sene yurt genelinde 1 milyon 150 bin, Antalya genelinde ise 600 bin Fransız turistin kültür ve inanç turuna çıktığını söyledi.

Antalya'ya gelen turistler birinci sırada uzun yıllar Fransız arkeologların kazı yaptığı Kaş'ın Kınık beldesi sınırları içinde bulunan UNESCO koruması altındaki Xanthos Antik Kenti olduğunu aktaran Taş, inanç turizmi kapsamında da Noel Baba Müzesi, Külliye Cami ve Tekeli Mehmet Paşa Cami,Alaaddin Keykubat Cami ve Apollon Tapınağı'nı ziyaret ettiklerini kaydetti. Taş, Fransız turistler, tatil anlayışı ile ilgili şu bilgileri verdi: "Dünyada kültür turizmine yönelik tatil yapan tek millet Fransızlar. Fransız turistlerin yüzde yüzde 99'u kültür, tarih, inanç ve arkeoloji turizmine yönelik tatil yapıyor. Alman, İskandinav ve Rus turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi tercih etmiyorlar. Uzak Doğulu turistler gibi geçmiş medeniyetlerin hayat hikayeleri ve bıraktıkları eserleri görmek istiyorlar. Bu konuda Antalya adeta açık hava müzesi konumunda. Fransız turistler için cazip bir yer. "

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri