Fransız Bakandan 'Hafta Sonları Otoyollar Ücretsiz Olsun' Çağrısı

Fransa Ekoloji, Çevre ve Enerji Bakanı Segolene Royal hafta sonları için otoyol ücretlerinin kaldırılmasına olumlu baktığını söyledi.RTL Radyo'suna konuşan Royal, otoyol fiyatlarında yüzde 10'luk indirimden yana olduğunu, ayrıca otoyolların...

Fransa Ekoloji, Çevre ve Enerji Bakanı Segolene Royal hafta sonları için otoyol ücretlerinin kaldırılmasına olumlu baktığını söyledi.

RTL Radyo'suna konuşan Royal, otoyol fiyatlarında yüzde 10'luk indirimden yana olduğunu, ayrıca otoyolların hafta sonları ücretsiz olmasının müzakere edilebileceğini belirtti. Segolene Royal, tüm bu seçeneklerin hükümet ile otoyol sendikası arasında görüşüleceğini dile getirdi.

Daha önce de otoyolların en azından yoğun olduğu saatlerde bedava olmasını gündeme getirdiğini vurgulayan Royal, otobanların altyapı çalışmalarının da geçiş ücretlerinden finanse edilmesi gerektiğini aktardı.

Segolene Royal'in önerisine Başbakan Manuel Valls ise sıcak bakmadı. Valls, otoyolların hafta sonları ücretsiz olması yönündeki önerinin uygulanmasının zor olduğunu kaydetti. Valls, gelecek günlerde ekonomi bakanıyla karayolları yetkililerinin bir araya gelerek her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir karar üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Otoyolların paralı olduğu Fransa'da sürücüler, 150 kilometre için yaklaşık 15 ila 25 Euro arası ücret ödüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri