Fransa'da Tren Kazasının Nedeni Belli Oldu

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyindeki Essonne bölgesinde gerçekleşen tren kazasının sebebi belli oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyindeki Essonne bölgesinde gerçekleşen tren kazasının sebebi belli oldu. Fransa Ulusal Demiryolları Şirketi (SNCF) Başkanı Guillaume Pepy, kazaya makas değişimi sırasında arızalı bir parçanın sebep olduğunu ifade etti. Pepy, Fransa genelinde bu metal parçalardan 5 bin demiryolu makasında bulunduğunu kaydederek, genel manada bir gözden geçirmenin yapılacağını kaydetti. Pepy olayın sorumluluğunu da üstlendiklerini vurguladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Frederic Cuvillier ise kazada makinist hatası olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Fransız bakan, makinistin daha büyük bir kazanın oluşmasına engel olduğunu söyledi.

Paris'in banliyö trenlerinin kullandığı ray üzerinde dün akşam gerçekleşen kazada 6 yolcu hayatını kaybetti. Kaza sonrası 227 yolcunun sağlık kontrolünden geçirildiği belirtilirken, 9'u ağır olmak üzere 62 kişinin tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Kaza sonrası Fransa demiryollarında ise aksamalar sürüyor. Paris-Limoges seferini gerçekleştiren Teoz 3657 numaralı trenin hareket ettiği Paris'in Austerlitz garı iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. SNCF yolculara seyahatlerini erteleme tavsiyesinde bulunurken, bilet paralarının iade edileceğini kaydetti.

Bu arada hükümet yaşlı olan tren yolu altyapısını yenilemek için harekete geçti, Hükümetin tren raylarının onarım ve tamiri için 5,5 milyar Euro ayırdığı kaydedildi.

Essonne'da gerçekleşen kazadan sonra Fransa'daki tüm tren garlarında dünkü kazada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri