Fransa'da Pkk'ya Finansman Davası

Fransa'nın başkenti Paris'te 10 şüpheli, Marsilya Kürt Halk Evi (MPK) üzerinden terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te 10 şüpheli, Marsilya Kürt Halk Evi (MPK) üzerinden terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak. AFP'nin haberine göre sanıklar arasında, PKK'nın Güney Fransa finansman sorumlusu da yer alıyor.

İddianamede, PKK'nın eylemlerine finansman sağlamak için kampanya başlattığı kaydedilirken, ülkedeki Kürtlerden de 'devrim vergisi' toplandığı kaydedildi. Savcılığa göre MPK kültürel etkinlikler kisvesi altında PKK'nın bölgedeki finans merkezi olarak hizmet veriyor.

Soruşturma dosyasında, yıllık toplanan miktarın 300 bin Euro civarında olduğu belirtilirken kampanya sorumlularının bu miktarın tamamen gönüllü olarak verildiği yönündeki savunmasına yer verildi.

İddianameye göre her sektörün devrim vergisi toplamak için belli bir sayısal hedefi var. Mağdurlar, belirlenen ücreti ödememeleri durumunda ise önce telefonla sonra da evine gidilerek uyarılıyor. Vergi adı altında toplanan parayı ödememekte direnen kişiler ise fiziki şiddete maruz kalıyor.

Savcılık, soruşturmanın 2 kişinin şikayeti üzerine başladığını belirtti. Kasım 2008'de yapılan ilk şikayette bir kişi kendisinden 5 bin Euro talep eden PKK üyeleri tarafından şiddete maruz kaldığını söyledi.

Paris 16. Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 24 Ekim'e kadar sürmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri