Fransa'da Pilotların Grevi Sona Erdi

Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France pilotlarının 14 gün süren grevi sona erdi. Air France pilotlarının çoğunluğunun üye olduğu SNPL AF Alpa Sendikası, grevin sona erdiğini duyurdu. SNPL Sözcüsü Guillaume Schmid yaptığı açıklamada,...

Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France pilotlarının 14 gün süren grevi sona erdi.

Air France pilotlarının çoğunluğunun üye olduğu SNPL AF Alpa Sendikası, grevin sona erdiğini duyurdu. SNPL Sözcüsü Guillaume Schmid yaptığı açıklamada, grevin sona ermesi için tüm koşulların henüz yerine getirilmediğini belirttti. Ancak sorumluluk örneği göstererek grevin sonlandırılması yönünde karar aldıklarını aktardı.

Air France da SNPL'in grevi sonlandırma kararını memnuniyetle karşılarken uçuşların yarından itibaren normale döneceği belirtildi. Bu arada 1998'den beri gerçekleştirilen en uzun havayolu grevinin Ari France'a maliyeti ise ağır oldu. 14 gün süren grevde şirketin toplam 300 milyon Euro civarında zarar ettiği belitiliyor. Bu miktarın üç yeni Boeing 737 fiyatıyla eşdeğer olduğu kaydediliyor. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da grev yüzünden 110 bin turistin uçuşunu iptal ettiğini, 30 bin kişinin de ticari seyahatini gerçekleştiremediğini açıkladı.

Grev, Air France pilotlarının şirketin ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia'ya ağırlık vermek istemesi üzerine başlamıştı. Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etmek için halen faaliyette bulunan Transavia'yı büyütme planının pilotları mağdur edeceğini kaydetmişti.

Air France'ın, Transavia Avrupa projesinin geri çekildiğini duyurması da grevi sonlandırmaya yetmezken pilotlar, her iki şirkette çalışan pilotlara aynı iş kontratı yapılması noktasında ısrar ediyor. Sendikaların bu talepleri ise Air France yönetimi tarafından kabul edilmedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri