Fransa'da Cumhurbaşkanına Halk Desteği Son 35 Yılın En Düşük Seviyesinde

Fransa'da son yapılan anket, Cumhurbaşkanı François Hollande'a halk desteğinin yüzde 15'in altına düştüğünü ortaya koydu. TNS Sofres-Sopra tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Fransa cumhurbaşkanına güvendiklerini söyleyenlerin oranı...

Fransa'da son yapılan anket, Cumhurbaşkanı François Hollande'a halk desteğinin yüzde 15'in altına düştüğünü ortaya koydu.

TNS Sofres-Sopra tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Fransa cumhurbaşkanına güvendiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 13 olarak ölçüldü. Bu oranın Fransa'da 1978'den beri bir cumhurbaşkanına duyulan en düşük güven oranı olduğu kaydedildi. Ağustos ayında gerçekleştirilen ankette Hollande'a güvenenlerin oranı yüzde 18 olarak ölçülmüştü. Son açıklanan işsizlik rakamlarının Hollande'a güvenenlerin oranındaki 5 puanlık düşüşte önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Ankette, sol seçmenler arasında sosyalist cumhurbaşkanına desteğin yüzde 34, kendi partisi Sosyalist Parti'ye (PS) oy verenlerde ise yüzde 44 olduğu belirtildi. François Hollande'a kesinlikle güvenmediğini belirtenler de yüzde 57 olarak ölçüldü.

Başbakanlık koltuğunda 6 ayını geride bırakan Başbakan Manuel Valls'a destek de 14 puan düşerek yüzde 30'a geriledi. Bu, Valls'ın başbakanlık koltuğunu devraldığı selefi Jean-Marc Ayrault'ya aynı süre zarfında güvenenlerin oranından 4 puan daha düşük. Valls'a destek sol seçmen arasında yüzde 48, iktirdaki Sosyalist Parti'ye oy verdiğini söyleyenlerde ise yüzde 61 olarak gerçekleşti.

Aynı gün açıklanan CSA-Les Echos'un anketinde ise Cumhurbaşkanı François Hollande'a güven yüzde 19, Başbakan Manuel Valls'a destek ise yüzde 31 olarak ölçüldü. CSA-Les Echos'un anketinde halkın yüzde 77'si Hollande'ın ülkenin öncelikli çözülmesi gereken konularında başarılı olacağına inanmadığını belirtmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri