Fransa Rusya'ya Savaş Gemisi Satışında Geri Adım Attı

Fransa, Rusya'ya satacağı savaş gemileri ile şartların henüz karşılanmadığını açıkladı. Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada helikopter taşıyan savaş gemilerinin Rusya'ya teslimi ile ilgili gerekli şartların oluşmadığına...

Fransa, Rusya'ya satacağı savaş gemileri ile şartların henüz karşılanmadığını açıkladı. Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada helikopter taşıyan savaş gemilerinin Rusya'ya teslimi ile ilgili gerekli şartların oluşmadığına değinildi.

Elysee'de gerçekleştirilen Savunma Konseyi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, Ukrayna'daki durumun ciddiyetine vurgu yapıldı. Ateşkes umuduna rağmen savaş gemilerini Rusya'ya teslim etmek için gerekli koşulların oluşmadığına değinildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Lauret Fabius daha önce yaptığı açıklamada, birçok ülkenin Rusya ile ticari ilişkileri bulunduğunu hatırlatarak savaş gemilerinin Rusya'ya teslimi konusundaki kararı hükümetin Ekim ayında vereceğini açıklamıştı. Amerika tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan açıklamada ise Fransa'nın Rusya'ya savaş gemisi teslim edecek olmasının 'tamamen uygunsuz' olduğuna vurgu yapılmıştı.

Rusya ile Fransa 2011 yılına iki adet helikopter taşıyan savaş gemisi konusunda anlaşmış ve 1,2 milyar Euro'luk sözleşme imzalamıştı. İlk geminin Ekim ayı içerisinde teslim edilmesi bekleniyordu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri