Fransa Ebola'ya Karşı Havaalanlarında Önlemleri Artıyor

Fransa hükümeti, Ebola virüsüne karşı havaalanlarında güvenlik önlemlerini artırıyor. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Ebola tehlikesi bulunan ülkelerden gelen yolcuların havaalanlarında sağlık taramasından geçirileceği belirtildi.Açıklamada,...

Fransa hükümeti, Ebola virüsüne karşı havaalanlarında güvenlik önlemlerini artırıyor. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Ebola tehlikesi bulunan ülkelerden gelen yolcuların havaalanlarında sağlık taramasından geçirileceği belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Amerika Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile videokonferans yöntemi ile yaptığı görüşmede, "Virüsden etkilenen bölgelerden gelen uçaklar için kontrol mekanizması kurmak istiyoruz." dediği belirtildi. Hollande, Gine'de Ebola ile mücadele merkezi kurulması talebine de olumlu yaklaştığını aktardı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Gine yetkililerini Ebola virüsüne karşı eğitmek için Fransa'dan tecrübeli personel gönderileceğini kaydetti.

Toplantıda liderler, virüsten etkilenen ülkelerle dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı. Uluslararası kamuoyunun BM ile koordinasyon içerisinde virüsden etkilenen ülkeler için seferber olduğu aktarıldı.

Kontrollerin Cumartasi günü Charles de Gaulle Havaalanı’nda başlaması bekleniyor. Ebola tehlikesi bulunan bölgelerden gelen uçakların yolcularının havaalanına girmeden kontrol edileceği açıklandı.

Ebola virüsü başta Liberya , Sierra Leone ve Gine'de olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 kişinin ölümüne neden oldu. Son olarak yedi ülkede 9 bine yakın kişinin Ebola virüsüne yakalandığı belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri