Frankfurt Ihk – Türkiye’ye Yatırım İmkânlarını Ele Aldı

Türkiye Ekonomi Günü (Wirtschaftstag Türkei) adlı etkinlikle Frankfurt Ticaret Odası Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileriyle ortaklaşa Türkiye’de ki yatırım imkânlarını masaya yatırdı. Etkinliğe katılan birçok uzman...

Türkiye Ekonomi Günü (Wirtschaftstag Türkei) adlı etkinlikle Frankfurt Ticaret Odası Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileriyle ortaklaşa Türkiye’de ki yatırım imkânlarını masaya yatırdı. Etkinliğe katılan birçok uzman Türkiye’deki pazar şartları ve trendler hakkında önemli ipuçları sundu. Frankfurt Ticaret Odası geçtiğimiz günlerde “Türkiye Ekonomi Günü” konulu kapsamlı bir oturum düzenledi.

Programa Türk Yatırım ve Ticareti Destekleme Ajansı‘nın (ISPAT) Başkanı Ole von Beust, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası (AHK) Başkanı Jan Nöther ve Türk Alman Sanayi Odası (TD-IHK) Başkanı Rolf Königs gibi önemli uzmanlar Türkiye’de ki pazar şartları ve trendler hakkında önemli ipuçları sundu. Özellikle Türkiye’de uzun yıllardır aktif bir şekilde faaliyet gösteren şirketler katılımcılarla kendi deneyimlerini paylaşarak Türkiye’de yatırım imkânlarını ele aldı. Açılış konuşmasını yapan Uluslararası IHK Başkanı Dr. Jürgen Ratzinger Türkiye’nin Alman yatırımcıları bakımından her zaman önemli bir yere sahip olduğunu altını çizdi.

Dr. Ratzinger 77 milyonluk bir ülkenin hızla büyüyen orta sınıfının neden olduğu talep ve alt yapı yatırımlarının modernleşmesine destek olan kapsamlı yatırımlar uzun vadeli dinamiğin temelini oluşturduğunu vurguladı. “Buradan Alman yatırımcılar bakımından çeşitli imkânlar doğmaktadır.” diyen Dr. Ratzinger Türkiye’nin iktisadi önemi ve potansiyelinin herkes tarafından bilinmediği düşüncesinde olduğuna işaret etti. Özellikle iki ülke arasında yaşanan siyasi gerilimler ekonomik göstergelere gölge düşürdüğünü söyleyen Dr. Ratzinger, Türkiye Ekonomi Günü etkinliğinde ticareti ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Programa katılan ve konuşma yapan Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici Almanya Türkiye’nin her zaman önemli ticaret ortağı olduğunu ifade etti. İki ülkenin ticaret hacminin her geçen gün arttığını ifade eden Ekici 2014 Aralık-Temmuz ayı için Türkiye Almanya’ya yüzde 9,6 seviyesinde ihracat gerçekleştiğini belirtti. Ekici konuşmasında 1 Ocak 2012’de yürürlüğe giren yatırım teşvik programına da değindi.

Yeni program çerçevesinde yerel ve yabancı yatırımcılar genel, bölgesel, büyük ve stratejik yatırım teşviklerinden yararlanabileceğini ifade eden Ekici “Bu sistem özellikle Türkiye’nin stratejik sektörleri için önemli olan aracı ithal ürünlere olan bağımlılığı azaltan yatırımlara teşvik etmek için hayata geçirildi.” dedi.Ayrıca 2014 yılında Türkiye kökenli şirketleri Almanya’ya 253 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını altını çizen Ekici yaklaşık 92 bin Türk kökenli şirket Alman ekonomisine katkı sağladığını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri