Fotoğraf Ustaları Bursa Fotofest 2013’te Buluşuyor

Bursa’yı ve Bursalıları fotoğraf sanatının en güzel kareleriyle buluşturacak olan '3.

Bursa’yı ve Bursalıları fotoğraf sanatının en güzel kareleriyle buluşturacak olan '3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nin (FotoFest) başlamasına son 2 gün kaldı. Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, 5-12 Ekim tarihleri arasında 20 ayrı ülkeden 50 yabancı ve 50 yerli fotoğraf ustasının Bursa’da olacağını belirterek, tüm vatandaşları festival yürüyüşüne ve fotoğraf sergilerini gezmeye davet etti.

BKK Başkanı Semih Pala, Bursa’nın dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Uluslararası Bursa Fotofest’in gönüllülerin yürüttüğü bir Bursa projesi olduğunu belirten Pala, projenin Kent Konseyi’nin organizasyonuyla, Büyükşehir Belediyesi’nin maddi ve manevi desteğiyle yapıldığını ifade etti. Dünya şehri olan Bursa’da global çalışmaların yapılması gerektiğini dile getiren Pala, "Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz ve destekliyoruz. Bursa FotoFest de bu yönde yapılmaktadır. Dünyanın ikinci büyük fotoğraf festivali olan Bursa FotoFest kapsamında yapılan yarışmalara 5 kıtadaki 58 ülkeden 2 bin 300 kişi 10 bin fotoğraflarla katıldı. Yarışmalar sonuçlandı ve dereceye giren fotoğraf açıklandı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki (Merinos AKKM) 12 bin metrekarelik Fuar Alanı’nda da 2 bin fotoğrafın yer alacağı dünyanın en büyük fotoğraf sergisini açacağız. Sergide 222 fotoğraf sanatçısının 86 sergisi yer alacak" dedi.

Cumartesi günü Cumhuriyet Caddesi’ndeki festival yürüyüşüyle programın başlatılacağını söyleyen Pala şunları kaydetti: "Dörtyol Kavşağı’nda buluşarak Zafer Meydanı’na coşkuyla yürüyeceğiz. Daha sonra Merinos AKKM’de salon toplantılarıyla festival devam edecek. 20 ayrı ülkeden 50 yabancı, 50 yerli fotoğraf ustası festival boyunca Bursa’da olacak. 35 salon programının da yapılacağı festivale her yaştan, her kesimden vatandaşımızın katılmasını, sergileri gezmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bursa’nın uluslararası programlara ev sahipliği yapması için her kurumun üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Pala, Kent Konseyi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde çalışmalar yaptığını hatırlattı. Yakın zamanda İş-Kur Bursa Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması 2013’ü (BİİB’13) hayata geçireceklerini söyleyen Pala, Bursa’nın her alanda önder ve lider şehir olması gerektiğini vurguladı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri