Forte Bilgi İletişim Teknolojileri halka arz oluyor

Türkiye’de sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet gösteren Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, halka arz kapsamında talep toplamaya yarın başlayacak.

Halka arz başvurusu onaylanan Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 8-9 Haziran'da talep toplayacak. Şirket 22 milyon payı, sermaye artırım yöntemiyle satarken, paylar bireysel yatırımcılara eşit şekilde dağıtılacak. Şirketin halka arz fiyatı 12,12 lira olarak belirlenirken, toplam halka arz büyüklüğü ise 266 milyon lira oldu.

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Selçuk Deda, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, halka arz sürecinin yaklaşık 1,5 yıl kadar sürdüğünü söyledi. Deda, halka arz sürecinin şirketin kurumsallaşması yönünde büyük adımlar atmalarına imkan tanıdığını belirterek, sürecin şirket adına verimli geçtiğini ifade etti.

Şirketin halka açılmasındaki amaçlarından bahseden Deda, Forte’nin kendi öz kaynakları ile bugüne kadar başarılı şekilde geldiğine işaret etti. Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgını ile ekonomik kriz dönemlerinden şirketin başarılı şekilde çıktığını ifade eden Deda, şunları kaydetti:

"AR-GE yapıp ürün geliştirmek hem de bu ürünü sadece Türkiye odaklı değil, özellikle döviz kazandıran ve katma değer sağlayacak bir aksiyon haline çevirebilmek için bir finans desteğine ihtiyaç var. Yani büyüme odaklı olarak finansmana ihtiyaç var. İkinci konuda, almak istediğimiz, dahil olmak istediğimiz projeler var. Bu projelerde işletme sermayesi olarak bir finansman desteğine ihtiyaç olduğu için daha büyük adım atmak adına halka arz olup buradan elde edeceğimiz gelirle, gerek AR-GE ürünlerimizi sonuçlandırıp yurt içi ve yurt dışı gerekse Türkiye içerisinde de girmek istediğimiz büyük projelere de destek sağlamak amacıyla halka arz olmaya karar verdik."

Deda, Forte’yi diğer yazılım şirketlerinden ayıran en önemli özelliğin lojistik alanında uzmanlaşması olduğunu vurguladı. Silahlı kuvvetlere, Milli Savunma Bakanlığına “niş” (özelleşmiş pazar) bir yazılım yaptıklarını anlatan Deda, bu yazılım hizmetini de silahlı kuvvetlerin gösterdiği mekanlarda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yazılım için gerekli uluslararası sertifikalara ve savunma sanayi alanında hizmet vermek için gerekli olan onaylı tahsis güvenlik belgesine de sahip olduklarını belirten Deda, bunlar sayesinde silahlı kuvvetlere yazılım alanında hizmet verebildiklerinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri