Ford Otosan 2011'de 120 bin araç sattı

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2011 yılı Kasım ayı itibari ile yıl içinde 120 bin araç satarak, Avrupa'da 5. büyük pazar konumuna yükseldiklerini söyledi

Nuri Otay, yaptığı yazılı açıklamada, Ford Otosan'ın 2011 yılının ilk 11 ayında yarım asırlık tarihinin en iyi sonuçlarını elde ettiğini, istihdam ve ihracatın yanı sıra iç pazar satışlarında da olağanüstü başarılı bir yılın sonuna yaklaştığını kaydetti.

Rekor seviyede satış adetlerine ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Otay, Türkiye'nin en çok satan markası olduklarını, kasım sonu itibarı ile 2011 yılında toplam satış adetlerinde liderliği sürdürdüklerini ifade etti.

Üst üste 10'uncu kez pazar liderliğine koştuklarını belirten Otay, hem üretim hem ihracat hem de iç pazar satışlarında Ford Otosan için rekor bir yıl olduğunu aktardı.

2011 yılında 120 bin araç satışı yaptıklarını belirten Otay, şunları kaydetti: "Bu yıl satışına başladığımız ve otomotiv sektöründe premium sınıfta kullanılan ileri teknolojik özellikleri erişilebilir kılan Yeni Ford Focus ve Yeni C-MAX modellerimizin yanı sıra dünyanın vitrini New York'un yeni taksisi Transit Connect, yeni çevreci Duratorq motoruyla Transit ve genişleyen Cargo ürün gamı ile Kasım ayı sonu itibarıyla toplam 119 bin 978 adet satış gerçekleştirdik. Sadece kasım ayında 12 bin 64 araç sattık. Yıl genelinde yüzde 15.6 olan pazar payımız Kasım ayında yüzde 18'lere yükseldi. Ulaştığımız başarılı sonuçlarla, Ford dünyasında Avrupa'daki 5'inci büyük pazar konumundayız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri