Ford araç içi sensörlerin çığır açacağına inanıyor

Ford sürücü davranışını tahmin etme ve stresi azaltma amaçlı araç içi sensörler üzerinde çalışıyor.

Otomobil üreticisi, biyometrik alıcıların, sürücünün stres seviyesini ölçeceğini ve sürücü yardım teknolojilerinin kişiselleştirilmesine yardımcı olacağını söyledi. Ford, 2013 Ford Fusion'ın aracın çevresini izleyebilen ve sürücü tarafından, hemen görülemeyen yerleri görebilen 74 alıcıyla geleceğin ön izlemesini sunduğunu söyledi.

SÜRÜCÜ YARDIMI TEKNOLOJİLERİ

Ford'un baş teknik yöneticisi Paul Mascarenas yaptığı açıklamada, "Fusion'da sürücü yardımı teknolojileri için eşi benzeri görülmemiş sayıda sensör bulunuyor," dedi.

Şirket sürücünün dikkatini etkileyen, trafik sıkışıklığı gibi dış faktörlerin değerlendirilmesine yardımcı olabilecek, hem radar hem de kamera tabanlı gerçek zamanlı sensör verilerinin kullanımı üzerinde araştırmalar yürütüyor.Ford, araştırmacılarının aynı zamanda daha iyi enerji yönetimi gibi daha yüksek performans sunan araç kontrollerinin optimize edilmesini ve yapılandırılmasını sağlamak amacıyla, sürücü davranışını önceden tahmin etmenin yollarını araştırdığını belirtti.

Otomobil üreticisi "gelişmiş makine öğrenimi" üzerinde de çalıştığını söyledi. 2013 Ford Fusion ve C-Max Energi prize takılan hibritlerinde kullanılan EV+ özelliği bu teknolojinin ön izlemesini sunuyor. Ford EV+'nın tipik şarj konumlarını öğrendiğini, sonra da bu konumlara yaklaşıldığında otomatikman sadece elektrikli sürüş modunu en üst düzeye çıkardığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri