‘Folklor kültürü besler’

İhsaniye İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Oyunları Gecesi önceki akşam Konevi Kültür Merkezinde gösterime sunuldu.
 Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, öğrenciler performanslarıyla büyük beğeni topladı. Programın açılış konuşmasını yapan İhsaniye İlköğretim Okul Müdürü Tamer Küçüksüle, kültürün önemine değinerek, folklorun, kültürün öz kaynaklarından bir tanesi olduğunu söyledi. Folklorun kültürü beslediğini ifade eden Tamer Küçüksüle, “Öz kültürümüzün bir parçası olan folklorun önemini kavradığımız için öğrencilerimizle birlikte bu önemli geceyi düzenledik. Öğrencilerimiz, büyük özveri ile çalışarak önemli bir başarıya imza attı. Bu başarıda emeği geçen yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ülkemizde saygı ve sevginin gelişmesine katkı sağlamasını dilerim” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından İhsaniye İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Tavlan “Anadolu Gerçeği” isimli bir şiir okudu. Ardından ana sınıfı öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu halk oyunları gösterisi izlendi. Öğrenciler tarafından çeşitli türkülerin seslendirildiği gecede, Ege yöresi, harmandalı, Kafkas yöresi, çiftetelli, damat alayı, kolbastı ve halay gibi birçok halk oyunu öğrenciler tarafından sergilendi. Öğrencilerin performansı salonu dolduran davetliler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri