FlexKomun hedefi dünyaya ulaşmak

Hedefi 10 bin Türk vatandaşını ekonomik özgürlüğüne ulaştırarak bağımsız hale getirmek ve 100 bin kişiye sistem sayesinde parasal destek sağlamak

Hedefi 10 bin Türk vatandaşını ekonomik özgürlüğüne ulaştırarak bağımsız hale getirmek ve 100 bin kişiye sistem sayesinde parasal destek sağlamak olan, FlexKom startını bugün Konya’dan veriyor. Günümüzde gelişimini hızlandıran ve 2020 yılına kadar büyük bir patlama yapacağı öngörülen e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren FlexKom, tüm dünyaya yayacağı ticaret hamlesinin startını Konya’dan verecek. Avrupa’da doğup büyüyen ve kendilerini bu alanda geliştiren iki genç girişimci FlexKom Kurucu Başkan Cengiz Ehliz ve FlexKom Avrupa CEO’su Asker Sakınmaz tarafından oluşturulan sistemin tüm altyapı hazırlıkları tamamlanmış. Bugün Dedeman Otel’de 3 bin katılımı ile sistemin startını verecek olan FlexKom’u Avrupa CEO’su Asker Sakınmaz ile konuştuk. Öncelikle heyecan ve hedeflerini kendine özgü üslupla anlatan Asker Sakınmaz, Avrupa’da geçen 40 yılın ardından tekrar Türkiye’de olmaktan ve Türkiye için hizmet vermekten mutlu olduklarını söyledi.

Network ve internet üzerinden satış sisteminin yanı sıra bayilik ve kobileri ticarette ortak bir havuzda buluşturma projelerini tamamlayan Flexkom’un, son 10 yılda hızla büyüyen sektörde yüzde yüz Türk sermayesiyle dünyada söz sahibi olmayı hedeflediğini belirten Asker Sakınmaz, e-ticaret cirosunun 2011 yılında 22 milyar TL olduğunu ancak bunun 2030 yılına kadar 200 milyar TL olacağının altını çizerek sektörün önemine dikkat çekti. “Türkiye’de 30 milyon müşteri kartıyla Türkiye’nin en büyük organize edilmiş alışveriş topluluğunu kuruyoruz” diyen Asker Sakınmaz, sistemleri ile hem tüketiciyi hem de Kobileri bir araya getirmek istediklerini söyledi. Hedeflerinin 5 yılda 40 ülkede 200 milyon müşteri ve bu müşterilerin cirolarından elde edilecek karı Türkiye’ye getirerek katma değer oluşturmak olduğunu özellikle ifade eden Asker Sakınmaz, 15 aylık bir firma olmalarına karşın 30 bini aşkın kişiden oluşan distribütör ağını kurduklarını belirterek, “ Büyük firmalar organize olarak ayakta kalmayı başarıyor ancak 3 milyon küçük Kobi organize değil. Biz bu küçük esnafları organize ederek, Kobilere asıl desteği sağlamış oluyoruz” dedi. Sakınmaz, sistem sayesinde hem KOBİ’lerin, hem bağımsız bayilerin, hem şirketlerin hem de tüketicinin kazancını artıracağına dikkati çekerek, “Dünya’daki ilk ve tek sistemimiz sayesinde üyelik kartı uygulamamızla hem alışveriş yapanlar hem de satış yapanlar kazançlar elde edecek. Her bayi yeni üye kazandırdığı zaman kazancını artırmış olacak. Aylık kazancı 90 lira ile 90 bin lira arasında olan bayilerimiz var” diye konuştu.

FlexKom Kurucu Başkan Cengiz Ehliz, FlexKom Avrupa CEO’su Asker Sakınmaz ve FlexKom Türkiye CEO’su Davut Türkoğlu bugün yapılacak olan toplantıya Türkiye’nin yanı sıra 10 ülkeden FlexKom liderlerinin katılacağını belirterek, esnaf ağlarının 81 ilde daha da artacağının altını çizerek, Türkiye’nin bu konuda öncü olmasının büyük gururunu yaşadıklarını söylediler.

MUHAMMET GÜMÜŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri