Fizyoterapistler İstanbul’da Buluştu

Uluslararası Fizyoterapistler Derneği’nin 2014 yılı toplantısı İstanbul'da yapıldı. Bilimsel ve sosyal içerikli toplantıya, fizyoterapistler, akademisyenler, hekimler ve değişik üniversitelerden davetliler katıldı. Toplantı öncesinde ise...

Uluslararası Fizyoterapistler Derneği’nin 2014 yılı toplantısı İstanbul'da yapıldı. Bilimsel ve sosyal içerikli toplantıya, fizyoterapistler, akademisyenler, hekimler ve değişik üniversitelerden davetliler katıldı. Toplantı öncesinde ise bilimsel bir değerlendirme buluşması gerçekleştirildi.

Organizasyonun Onursal Başkanı Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Polat, toplantı kapsamında düzenlenecek panelde, mesleğin sıkıntıları ve bu alanda faaliyet gösteren okulların mevcut sorunlarının ele alındığını söyledi.

Uluslararası ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nin üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yakut, ise Fizyoterapi mesleğinin Türkiye’de hak ettiği yerde olmasa bile hak ettiği yere çok kısa sürede geçeceğine inandığını söyledi. Prof. Dr. Yakut “Fizyoterapistlik mesleğinin şu anda ne hizmet yaptığı değil kendi alanında ihtiyaç doğurduğu bir hızla yayılma içerisindeyiz. Eskiden ismi telaffuz edilemezdi doğru dürüst, şimdi artık ismi bilmeyen değil hatta başka meslekler dahi, bu isimle mesleği icra yoluna gittiğine göre çok doğru yolda gidiyor anlamına gelmektedir. Tabii ki Türkiye’de hak ettiği yerde değil. Ama bilimsel anlamda oldukça ileri düzeydeyiz. Avrupa’nın en iyi bir kaç ülkeden biriyiz.” dedi

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilsen Sirmen fizyoterapi yönteminin ehli olmayan kişilere emanet edilmesinde yakındı. Prof. Dr. Sirmen. “ Bazen uğradığım yerlerde, hastanelerde bizim fizyoterapistlerde de suçluluk görüyorum. Kendilerini bir odaya kapatıp alaylı kişilere mesleklerini teslim ediyorlar. Veya çok önemli kişiler bakıyorum yanlarında çalışırken fizyoterapist olmayan kişileri istihdam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri