"Fişlemeler Bütün İllerde Yapılıyor"

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, bazı illerde öğretmenlerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fişlendiğini iddia etti. Eryıldız, “Uygulamalar ile eğitimi içinden çıkılmaz hale getiren, eğitimcileri bölen, eğitimciler...

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, bazı illerde öğretmenlerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fişlendiğini iddia etti. Eryıldız, “Uygulamalar ile eğitimi içinden çıkılmaz hale getiren, eğitimcileri bölen, eğitimciler arasına kin ve nifak tohumları saçanlar bunun sonucuna da katlanacaklardır. Kimsenin ettiği yanına kalmayacak, bu yapılanların hesabı mutlaka sorulacaktır.” dedi.

    Şube Başkanı Eryıldız, Okul Müdürlüğü için yapılan sözlü sınavla ilgili olarak diğer illerde sonuçların açıklanmasına rağmen Sivas’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hala liste halinde sonuçları açıklayamadığını savundu. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’a da seslenen Eryıldız, “Birilerine teslim olunmadığını iddia ediyor ve yüreği yetiyorsa sınav sonuçlarını alıp basının huzuruna çıksın 90 ve üzeri puan alarak müdürlüğü garanti edilen kişilerin hangi sendikaya üye olduklarını açıklasın.” diye konuştu.

    Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Eğitim Bir-Sen ile birlikte hareket ederek hak ve hukuk tanımaz tavrı, ayrıştırıcı ve toplumu bölen uygulamalarının artarak devam ettiğini öne süren Eryıldız, şöyle devam etti: "Bazı illerde ortaya çıkan belgeler göstermiştir ki eğitimciler fişlenmektedir. Sınava giren eğitimci arkadaşlarımızın isimleri karşısına yazılan kendilerince değerlendirme, aslında fişleme cümlelerinden bazıları şunlardır: 'Üye değil her zamanın adamı', 'kesinlikle değerlendirilmemeli', 'tutarsız, güvensiz, ikiyüzlü, dengesiz', 'kesinlikle barajın altında kalmalı', 'Türk Eğitim- Sen üyesi aşırı ülkücü biri, kesinlikle değerlendirilmemeli', 'Türk Eğitim- Sen ilçe temsilcisi, değerlendirilmemeli', 'üyemiz, karakterli biri, kesinlikle değerlendirilmeli'. Muhtemeldir ki bu fişleme bütün illerde yapılmıştır. Kendi üyelerini bile 'karakterli' gibi sıfatlarla ayrıştıran bu zihniyet, kendi üyelerinden bazılarını da 'karaktersiz' olarak mı değerlendirmektedir acaba?" diye sordu.

    Eryıldız, “Sivas’ta yapılan sözlü sınav sonucunda ortaya çıkan tablodan sonra Milli Eğitim Müdürü hâlâ Milli Eğitimi kendisinin yönettiğine ve Sivas’ta ki eğitim çalışanlarının tamamının müdürü olduğuna inanmakta mıdır bilmiyorum ama, yaşanan bunca haksızlıktan sonra, öteki ilan edilen, hakları gasp edilen eğitim çalışanları kendisini Milli Eğitim Müdürü olarak kabul etmeyeceklerdir." şeklinde konuştu.

    "Kimsenin ettiği yanına kalmayacak, bu yapılanların hesabı mutlaka sorulacaktır.” diyen Eryıldız, "Uygulamaları ile eğitimi içinden çıkılmaz hale getiren, eğitimcileri bölen, eğitimciler arasına kin ve nifak tohumları saçanlar bunun sonucuna da katlanacaklardır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri