Fişleme Cevabı: Nasıl Bir Kaynaktan Çıktığını Öğrenirsek Uygulamaya Gideriz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2015 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin, Aile Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili sorularına cevap verdi. Bakan İslam, vekillerin sorularına şu cevabı...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2015 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin, Aile Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili sorularına cevap verdi.

Bakan İslam, vekillerin sorularına şu cevabı verdi: “Arkadaşlar sizlerle beraber basından öğrendik durumu. Böyle bir şey yok. Benim böyle bir talimatım yok, bana böyle bir talimat yok, bürokratlarımın yaptığı böyle bir fişleme yok. Bunun ne olduğunu, nasıl bir haber kaynağından çıktığını, işin ne olduğunu öğrenirsek onunla ilgili bir uygulamaya gideriz. Ama tekrar söylüyorum, benim böyle bir talimat yok, bana böyle bir talimat yok, bürokratlarımın yaptığı böyle bir çalışma yok. Biz de sizin gibi basında gördük bunu. Bununla bağlantılı diğer sorulara cevap verebilmem mümkün değil, ne yazık ki.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık çalışmaları ve bütçe ile ilgili sunumunu yaptı. Bakanın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Görüşlerin dile getirilmesinin ardından Bakan İslam, milletvekillerinin bakanlık çalışmaları ile ilgili sorduğu sorulara cevap verdi.

CHP Milletvekili Vahap Seçer, Bakan İslam’a, “Aile Bakanlığı’nda gündeme gelen fişleme iddialarıyla ilgili ne söyleyeceksiniz? Fişlendiği iddia edilen kişilerle ilgili ne gibi bir çalışma yapıldı. Sorumlular hakkında adli ve idari bir işlem yapılmış mıdır?” diye sordu.

CHP Milletvekili Ali Serindağ ise “Bakanlığınızda yapıldığı iddia olunan fişlemenin, talimat olmadıkça bürokratlar tarafından yapılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu konuda bir talimat verildi ise talimatı siz mi verdiniz yoksa daha üst taraflardan mı geldi?” diye sordu.

Bütün soru ve önerileri dinleyerek bizzat not aldığını belirten İslam, “Bunlar bizin için yol gösterici olacak. Cevaplandıramadığım soruları yazılı olarak cevaplayacağım.” dedi.

Kadınların bizzat seçimlere girmeleri, seçilmeleri ve başkan olmalarını arzu ettiğini belirten İslam, “81 ilde kadın başkan seçilse memnun olurum, kadınların her kademede seçilerek, atanarak eğitim sisteminde iş dünyasında en yüksek yere gelmesi gerektiğini düşünüyorum ve bunun önünün açılması gerekiyor.” diye konuştu.

Uyuşturucunun ülkemizde artması ve uyuşturucu kullanma yaşının aşağıya inmesinin dünya ile paralel gittiğini kaydeden İslam, şunları ifade etti: “Bununla ilgili önlemler almalıyız. Bunları almaya başladık. 6 bakanlık birlikte çalışıyoruz. Bir strateji geliştirdik. Bu bakanlıkların teknik kadroları ile ilgili birkaç aşamalı planlarımız var. Bir taraftan arzın engellenmesi gerekiyor. Bir taraftan talebin engellenmesi gerekiyor. Bir taraftan arz ve talebin gerçekleştiği noktada etkilenen kişilerin tedavi edilmesi ve sonra rehabilite edilmesi gerekiyor. Arz ve talebi gerçekleştirenlerin cezalandırılması gerekiyor. Tüm alanlarda çalışmalar sürüyor. İçişleri arzın engellenmesiyle ilgili çalışıyor. Cezaların arttırılması açısından adalet bakanlığının çalışmaları var. Yapılan kanunları sürekli takip ediyoruz. Kanunların etki analizini yapıyoruz. İhtiyacımız olan noktalarda bunları ikmal edebiliriz. Okul çevrelerinin takibi, sevkin önlenmesi konusunda ciddi çalışmalara sürüyor.”

Bakan İslam, milletvekillerinin basında yer alan fişleme iddialarına ilişkin şunları söyledi: “Arkadaşlar sizlerle beraber basından öğrendik durumu. Böyle bir şey yok. Benim böyle bir talimatım yok bana böyle bir talimat yok, bürokratlarımın yaptığı böyle bir fişleme yok. Bunun ne olduğunu, nasıl bir haber kaynağından çıkığını işin ne olduğunu öğrenirsek onunla ilgili bir uygulamaya gideriz. Ama tekrar söylüyorum benim böyle bir talimat yok, bana böyle bir talimat yok bürokratlarımın yaptığı böyle bir çalışma yok. Bizde sizin gibi basında gördük bunu. Bununla bağlantılı diğer sorulara cevap verebilmem mümkün değil, ne yazık ki.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri