Fırtına zirveye oturdu

Üst üte aldığı galibiyetlerle 12 maçlık bir seri yakalayan Torku Selçuk Üniversitesi, 38 puanla ligin zirvesine oturdu
Üst üte aldığı galibiyetlerle 12 maçlık bir seri yakalayan Torku Selçuk Üniversitesi, 38 puanla ligin zirvesine oturdu. Antrenör Semih Uslu, şampiyonluk yolunda önemli bir maçı kazandıklarını ve zirveye oturduklarını söyledi

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, ligin 21. haftasında geçtiğimiz hafta sonu Darüşşafaka’yı bir sayı farkla 78-77 mağlup ederek tarihi bir seriye imza attı. Bu sonuçla üst üste 12. galibiyetini alan Selçuk Üniversitesi, tüm istatistikleri alt üst ederek fırtına gibi esmeye devam etti. Sarı-mavililerin bir başka istatistiği ise aldığı 12 galibiyetinin son dört maçını antrenörsüz kazanması. Selçuk Üniversitesi’nin başında üst üste 8 galibiyetin altına imzasını atan antrenör Halil Üner’in Trabzon’un başına geçmesi ile sarı-mavililer, son dört maçını yardımcı antrenör Semih Uslu nezaretinde kazanmayı başardı.
Sarı-mavililer aldığı bu galibiyet ve Genç Telekom’un mağlup olması ile ligin zirvesine oturdu. Şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştıkları için mutlu olduklarını ifade eden Selçuk Üniversitespor yardımcı antrenörü Semih Uslu, “Darüşşafaka karşılaşması zor bir maç oldu. Şampiyonluk yolunda bu maçı kazanmamız gerekiyordu ve öyle de oldu. Oyuncularımızı iyi oyun sergiledikleri için tebrik ediyorum. Artık bu maç geride kaldı. Önümüzdeki maçları düşünmemiz lazım. Hedefimize ulaşmak için artık geride kalan maçlarımızı da kazanmamız gerekiyor. Bunu da başaracak güce sahibiz” diye konuştu.
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nin 21. haftası tamamlandı. Zorlu hafta geçtiğimiz Cuma günü oynanan iki karşılaşma ile başladı. Cumartesi günü ise 5 maç yapıldı. Genç Telekom ile zirveyi paylaşan sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, oldukça çekişmeli geçen maçta Darüşşafaka’yı 1 sayı farkla mağlup ederken, Genç Telekom ise dün Uşak Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Ligin 21. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ise şöyle: Gelişim Koleji 72-64 Tenis Eskrim Dağcılık, Maliye Milli Piyango 84-74 Orman, Pertevniyal 97-92 Gamateks Pamukkale Üniversitesi, Best Balıkesir Basketbol Kulübü 79-68 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Optimum TED Ankara Kolejliler 104-68 Final Gençlik, Selçuk Üniversitesi 78-77 Darüşşafaka, Akhisar Belediyespor 75-59 Başkent Gençlik, Uşak Üniversitesi Belediyespor-Genç Telekom, Tire Belediye-Vestel, Garanti Koza İstanbulspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor.
Öte yandan sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, ligin 22. haftasında İstanbul deplasmanında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Dünü izinli geçiren sarı-mavililer, zorlu maçın hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanlarla başlayacak. temsilcimizde önemli bir eksik bulunmuyor. Selçuk Üniversitesi’nin tek hedefi zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek seriyi sürdürmek ve zirveye tutunmak. Ligin 22. haftasında oynanacak olan karşılaşmaların program ise şöyle: Final Gençlik-Gelişim Koleji, Tenis Eskrim Dağcilik-Tire Belediye, Genç Telekom-Maliye Milli Piyango, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Selçuk Üniversitesi, Vestel-Garanti Koza İstanbulspor, Gamateks Pamukkale Üniversitesi-Akhisar Belediye, Başkent Gençlik-Best Balıkesir Basketbol Kulübü, Orman-Optimum TED Ankara Kolejliler, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Uşak Üniversitesi Belediyespor, Darüşşafaka-Pertevniyal.
SPOR SERVİSİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri