Fırsatçılar boş durmuyor! İzmir'de kiralara fahiş zam

İzmir'deki deprem sonrası birçok vatandaş yeni ve daha güvenli ev arayışına girerken yaşanan talep sonrası ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kira fiyatlarını artırdığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz cuma günü  İzmir'de 6.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası halen binaların enkazında arama kurtarma faaliyetleri sürdürülüyor. Enkaz altındakilerin ailelerinin de umutlu bekleyişleri sürüyor. Depremde 79 kişi hayatını kaybederken 896 vatandaşımız ise yaralandı. Birçok bina ise ağır ve orta hasarlı raporunun ardından vatandaşların can güvenliği nedeniyle kullanımı yasaklandı.

DEPREMZEDELER KİRALIK EV ARAMAYA BAŞLADI

Bu durumun ardından depremzedeler; kentte geçici olarak kurulan çadırlar, okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başlarken zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.

EV KİRALARI ARTTI

Bazı ev sahipleri ise durumu fırsata çevirme yolunu seçerek İzmir'de bazı bölgelerde kiralık evlerin fiyatları artış gösterdi. Ev sahiplerinden insaflı olmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin de bu duruma el atarak önlem alması talebinde bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri