‘Firmalar yeşil dönüşümde hızlı olmalı’

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Başkanı Atilla Sinacı, karbon emisyonlarının ölçümünün yeşil dönüşümde ve küresel ticarette zorunlu bir hale geldiğini belirtti

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Başkanı Atilla Sinacı, karbon emisyonlarının ölçümünün yeşil dönüşümde ve küresel ticarette zorunlu bir hale geldiğini belirterek, Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması’na uyum sağlamayan şirketlerin uluslararası pazarlarda geride kalacağı uyarısında bulundu.

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, firmalarda yeşil dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Konya’da yapılan Yeşil Dönüşüm zirvesinin büyük önem taşıdığını belirten Sinacı, Konya firmalarının dönüşümü hızlı gerçekleştirerek rekabet gücüne sahip olmasının avantaj olduğunu belirtti.

AYAK UYDURAMAYAN İŞLETMELERE UYARILAR

Karbon emisyonlarının ölçülmesinin artık bir tercih değil, küresel ticarette rekabet avantajı sağlayan bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Sinacı, "Yeşil dönüşüme ayak uyduramayan işletmeler, önümüzdeki dönemde uluslararası ticarette geri kalma riskiyle karşı karşıya kalacaklar" dedi.

Yeşil dönüşümün sadece çevresel bir zorunluluk değil, aynı zamanda ekonomik fırsatlar sunduğunu belirten Sinacı, “Yeşil dönüşümün sadece büyük ölçekli şirketler için değil, KOBİ’ler için de fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu dönüşümü benimseyen işletmeler, gelecekte avantajlı konumda olacaklar. Konya olarak biz ne kadar hızlı hareket edersek ihracatta o kadar güçlü oluruz. Avrupa ve Amerika bu konuda kararlı. Bizim kayıtsız kalmayıp dönüşümü hızlı gerçekleştirmeliyiz” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri