Fırınlarda Kıymalı Pide Mesaisi Başladı

Yozgat’ta vatandaşlar kıyma olarak çektirdikleri kurban etini alarak fırınlara akın ediyor. Kurban etinin bir kısmını sucuk yaptırıp buzdolabında muhafaza eden vatandaşlar bir kısmını da kıymalı pide için ayırıyor. Fırınlar bayramın...

Yozgat’ta vatandaşlar kıyma olarak çektirdikleri kurban etini alarak fırınlara akın ediyor. Kurban etinin bir kısmını sucuk yaptırıp buzdolabında muhafaza eden vatandaşlar bir kısmını da kıymalı pide için ayırıyor. Fırınlar bayramın ardından en yoğun günlerini yaşıyor.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde fırın işletmecisi Ahmet Akgün, bayramın ardından fırın işletmelerinde bir ay boyunca kıymalı pide yoğunluğu yaşayacaklarını belirtti. Akgün, "Kurban Bayramı'ndan yeni çıktık, vatandaşlarımız kıyma olarak çektirdikleri kurban etini fırınlara getirerek sabah kahvaltısına veya öğle yemeği için kıymalı pide yaptırıyor. Bu yoğunluğumuzun bir ay boyunca devam edeceğini tahmin ediyorum." dedi.

Bayramın ardından evlerde et bolluğu ve bereketi yaşandığını vatandaşların kıymalı pide yaptırmak için kuyruğa girdiğini söyleyen Akgün, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'ndan sonra kıymalı pide yoğunluğu yaşıyoruz. Kurban öncesi vatandaşlarımız sabah kahvaltısı için peynirli pide yaptırırdı. Şimdi kurban sonrası olması hasebiyle sabah kahvaltısında peynirli pidenin yerini kıymalı pide aldı. Artık birkaç hafta sabahtan akşama kadar kıymalı pide yoğunluğumuz devam eder. Hafta sonu olması dolayısıyla vatandaşımız evinde ayırdığı kıymayı ve malzemesini bize getirerek kıymalı pide yaptırıyor. Allah'a şükür işlerimizden de oldukça memnunuz." diye konuştu.

Ahmet Turan isimli vatandaş ise kurbanda pide yaptırmak için ayırdığı eti kıyma çektirerek etli pide yaptırdığını söyledi. Ankara’dan misafirlerinin geldiğini belirten Turan, "Hafta sonu dolayısıyla il dışından misafirlerim geldi. Kahvaltı için ben de onlara ilçemizin meşhur kıymalı pidesinden ikram edeceğim. Bu yüzden fırına geldim. Fırında oldukça yoğunluk var ve yarım saattir sıra bekliyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri