Firdevs Koç Balkanları titretti

Babasının desteğiyle küçük yaşta karateye başlayan Arzu Firdevs Koç, kazandığı Türkiye birinciliklerinin ardından katıldığı turnuvada Balkan şampiyonu oldu
Babasının desteğiyle küçük yaşta karateye başlayan Arzu Firdevs Koç, kazandığı Türkiye birinciliklerinin ardından katıldığı turnuvada Balkan şampiyonu olarak, bir dönem aynı sporla uğraşan babasının çıkamadığı kürsünün en üstünde yer almayı başardı. Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan ilköğretim 6 sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Koç, yıllar önce karate sporuyla ilgilenen babasının desteğiyle kendisinin de 5 yaşında bu spora başladığını söyledi. Küçük yaşta babasının yaptığı bu spordan çok etkilendiğini ve zaman içinde de bu sporu yapma isteğinin arttığını ifade eden Arzu Firdevs Koç, “Bu isteğimi babama anlattığımda beni çok olumlu karşıladı. Babamın da desteğiyle 5 yaşında karate yapmaya başladım” dedi.
BABAMIN YAPAMADIĞINI YAPTIM
Genç sporcu, zaman içinde kendisini geliştirdiğini ve başarılar elde etmeye başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Karatede babamın da hocası olan karate antrenörü Ali Buğdaycı’nın kendimi geliştirmemde büyük etkisi oldu. Katıldığım turnuvalarda dereceler aldıkça kendime güvenim ve azmim arttı. Önce Türkiye ikinciliğini, sonra ise birinciliği aldım. Son olarak da Karadağ’da 16-18 Mart tarihlerinde yapılan 16. Minikler ve Büyükler Balkan Karate Şampiyonası’na katıldım. Bu turnuvada yaptığım 5 maçı da kazanarak, Balkan şampiyonu oldum. Bu benim için büyük bir mutluluktu. Babamın yıllar önce yapamadığını şimdi ben yaptım. Babam da bu başarımdan dolayı büyük sevinç yaşadı. Turnuva dönüşünde beni İstanbul’da havaalanında karşılayarak tebrik etti. Bu spora başlamamdaki en büyük nedenim, babamın da karate yapmasıydı. Ben de babamı örnek aldım ve karateci oldum.” Halen ilköğretim 6. sınıfta okuduğunu, derslerinden kalan zamanı karateye ayırdığını anlatan Arzu Firdevs Koç, çok çalışarak daha büyük başarılar elde etmek istediğini dile getirdi.
AZİMLİ, BAŞARILI VE DİSİPLİNLİ BİR ÖĞRENCİ
Antrenör Ali Buğdaycı ise Koç’un babasının da kendisiyle çalıştığını anlattı. Arzu Firdevs Koç’un babasını birincilik kürsüsüne çıkaramadığını, ancak babasının yapamadığını kızının başardığını ifade eden Buğdaycı, şöyle konuştu: “Arzu, yaklaşık 5 yıldır bizimle birlikte karate çalışıyor. Çok azimli, başarılı ve disiplinli bir öğrenci. Ailede yaşantısının yanı sıra derslerindeki başarısı da bunu gösteriyor. Kata dalı çok zor ve uğraş isteyen bir spor. Arzu ile yoğun bir çalışma temposu içindeydik. Arzu’nun Türkiye ikincilikleri, birincilikleri oldu. Bu yıl Alanya’da yapılan Türkiye şampiyonasında, kategorisinde 120 sporcuyu eleyerek birinci oldu ve milli takıma seçildi. Karadağ’da yapılan Balkan şampiyonasında 5 turda rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Arzu’nun başarısı diğer arkadaşlarını da azimlendirdi. Başarılarından dolayı kendisini kutluyorum.”
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri