Fındık Kabuğunun Fiyatı Kömüre Yaklaştı

Fındık kabuğu fiyatının bu yıl kömür fiyatına yaklaştığı bildirildi.30 Mart gecesi yağan kar nedeniyle fındık rekoltesi kadar fındık kabuğu rekoltesi de ttüştü, Veyisoğlu Fındık İşletmecisi Ali Veyisoğlu, kaloriye vurulduğunda...

Fındık kabuğu fiyatının bu yıl kömür fiyatına yaklaştığı bildirildi.

30 Mart gecesi yağan kar nedeniyle fındık rekoltesi kadar fındık kabuğu rekoltesi de ttüştü, Veyisoğlu Fındık İşletmecisi Ali Veyisoğlu, kaloriye vurulduğunda fındık kabuğunun kömür fiyatını ileri geçtiğini aktardı.

Veyisoğlu, “ Bugün itibari ile kömür fiyatlarımız 540-550 TL arasında seyrediyor. Kabukta ise büyük çuvallar (50 kg) 25 olarak satış görüyor. Kabuğun tonu ise 500 TL’ye geliyor. Dolayısı ile kaloriye vurulduğunda kabuk kömüre önde seyrediyor. Geçen sene kabuk 12 TL ile açılış yapmıştı. Tonu 200 TL idi. Şu anda kabuğun tonu 500 TL civarında seyrediyor. Orana vurulduğunda ise yüzde 150’yi bulan bir oran ile geçen seneye göre fındık kabuğunda bir artış görüldü. Bizde kabuk yerine alternatif ürün olarak tahta çırası getirdik. Bazı müşteriler onu tercih ediyorlar. Tabi bizler de düşmesini umut ediyoruz. Yoksa piyasanın durumu hiç iyi değil.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri