Final maçlarının saatleri belli oldu

Türkiye Basketbol İkinci Liginden Beko Basketbol Ligine yükselme mücadelesi verecek olan Hacettepe Üniversitesi, Torku Selçuk Üniversitesi, Genç Banvitliler ve Kepez Belediyesinin temsilcileri bası

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nden Beko Basketbol Ligi’ne yükselme mücadelesi verecek olan Hacettepe Üniversitesi, Torku Selçuk Üniversitesi, Genç Banvitliler ve Kepez Belediyesi’nin temsilcileri basının karşısına çıktı.Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu mücadelesi öncesi heyecanlı bekleyiş sürerken, İstanbul ve Eskişehir’de zorlu karşılaşmalar oynamaya hazırlanan Hacettepe Üniversitesi, Torku Selçuk Üniversitesi, Genç Banvitliler ve Kepez Belediyesi takımlarının temsilcileri ile Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

The Marmara Hotel’de yapılan basın toplantısın ilk sözü alan TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TB2L’nin giderek yükselen kalitesinin Türkiye’de basketbolun ne kadar üst düzey bir konuma sahibi olduğunu gösterdiğini ifade etti. Metin Şahin, “Beko Basketbol Ligi’nin ne kadar çekişmeli bir şekilde normal sezon sonuna yaklaştığını görüyoruz. TB2L de öyle bir aşamaya geldi ki Beko Basketbol Ligi ile yarışıyor. Biz bununla gurur duyuyoruz. Kulüplerin bu işi ciddiyetle ele almaları bunda en önemli faktördür. Bu anlamda son 4’e kalamayan kulüplerimizi de içtenlikle tebrik ediyorum. TB2L her geçen gün değer kazanıyor. Final grubunda da çok üst düzeyde basketbol oynanacağına inanıyorum. Favorisi belli olmayan bir turnuva oynanacak. Gerçekten hepiniz yükselmeyi hak etmiş durumdasınız. Bizler de Federasyon yöneticileri olarak bundan gurur duyuyoruz ve hepinize teşekkür ediyoruz. Çok kıymetli bir ligin temsilcilerisiniz. Tüm takımlara üst düzeyde başarı ve bol şans diliyorum” dedi.

Torku Selçuk Üniversitesi Antrenörü Halil Üner: “Ben buradaki antrenör arkadaşlar kadar bu ligde emek harcamadım. Geçirdiğim bir rahatsızlık sonucunda basketboldan kopmamak ve Konya’daki dostlarımı kırmamak adına tekrar basketbolun içerisindeyim. Sezona Beko Basketbol Ligi’nde başladığım için ligin arasındaki farkı yorumlayabiliyorum. İkinci ligde çok olumlu mücadele, takım ruhu ve yönetimler anlamında da sahiplenme gördüm. Seyirciler de büyük heyecanla destekliyorlar. İkinci ligin çok değiştiğini ve geliştiğini gözlemledim. Üçüncü ligin de kurulması gerektiğini düşünüyorum. Federasyonda da ciddi çalışmalar var. Onlara da teşekkür ediyorum. Basketbol çok ileriye gidiyor, Dünya Şampiyonaları ev sahipliğinin alınması da basketbol ateşini körüklüyor. Dörtlü finalin çok renkli geçeceği kanaatindeyim. Takım olarak hazırız. Konya şehrinin birinci ligde olması gerektiği için elimden geleni yapacağız.”

Torku Selçuk Üniversitesi Kaptanı Murat Yolcu: “Sporcu arkadaşlarıma kazasız belasız, iyi mücadeleler diliyorum. Kötü başlayan sezonda Halil Üner’in gelişiyle çıkışa geçtik. Biz hazırız, antrenörümüze güveniyoruz. Herkese başarılar diliyorum.”

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde 4 takımın katılacağı Final Grubu heyecanı 29 Nisan Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda başlayacak. Playoff Çeyrek Final serileri sonrasında Hacettepe Üniversitesi, Torku Selçuk Üniversitesi, Genç Banvitliler ve Kepez Belediyesi takımları Beko Basketbol Ligi’ne yükselmek için mücadele edecek. Zorlu bir sezonun ardından Beko Basketbol Ligi vizesi almak için 4 takımın karşı karşıya geleceği Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu’nun ilk ayağı 29 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, 6-8 Mayıs 2011 tarihlerinde ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak. TB2L Final grubunun ilk ayağının gerçekleştirileceği İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda maçlar 17:00 ve 19:00 saatlerinden başlayacak.

Birer hafta arayla çift devreli lig usulüne göre yapılacak final grubu maçları sonucunda puan cetvelinin ilk iki sırasında yer alan takımlar, 2011-12 sezonunda Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

TB2L Final Grubu maç programı şu şekilde:

29 Nisan Cuma (Abdi İpekçi S.S.) 17:00 Genç Banvitliler - Hacettepe Üniversitesi

19:00 Selçuk Üniversitesi - Kepez Belediyesi, 30 Nisan Cumartesi (Abdi İpekçi S.S.)

17:00 Kepez Belediyesi - Genç Banvitliler, 19:00 Hacettepe Üniversitesi - Selçuk Üniversitesi 1 Mayıs Pazar (Abdi İpekçi S.S.), 17:00 Genç Banvitliler - Selçuk Üniversitesi

19:00 Kepez Belediyesi – Hacettepe Üniversitesi, 6 Mayıs Cuma (Eskişehir Anadolu Üni. S.S.)Hacettepe Üniversitesi - Genç Banvitliler, Kepez Belediyesi - Selçuk Üniversitesi

7 Mayıs Cumartesi (Eskişehir Anadolu Üni. S.S.), Genç Banvitliler - Kepez Belediyesi

Selçuk Üniversitesi - Hacettepe Üniversitesi, 8 Mayıs Pazar(Eskişehir Anadolu Üni. S.S.)

Selçuk Üniversitesi - Genç Banvitliler, Hacettepe Üniversitesi - Kepez Belediyesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri