Filiz Kııncel’den Bozkır’da Ayışığı

Bozkırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Kılıncelin kaleme aldığı, Bozkırda Ayışığı isimli kitap okuyucuları ile buluştu.
Kitabın genç yazarı Filiz Kılıncel, tamamen yaşanmış bir hayattan esinlenerek kaleme aldığı eserinin ilk deyenimi olduğunu ifade ederken, “Bozkır’da Ayışığı benim için çok özel ve anlamlı bir çalışma. Kitabımda Bozkır’ın serin yaylalarında ve şirin beldelerinde ömrünün 90 yılını geçiren bir Anadolu kadının yaşadığı zorlukları anlattım. Hayatını tamamen köyü ile yaylasına adayan bu insanın anılarını kaleme almak benim için kolay olmadı. Yazdığım her satırda o insanın yaşadığı sıkıntıyı yaşadım, her sahifede onun nelere katlanmak zorunda kaldığını gördüm. Ölüm döşeğinde iken bile yayladaki tek odalı dam evinin penceresinden vuran ‘Ayışığı’nın özlemi ile yanıp tutuştuğuna tanık oldum. Bunun için ‘Bozkır’da Ayışığı’ benim için çok özel bir eser oldu. Ve bu eserin tüm gelirini bana büyük destekleri olan Bozkırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ne bağışlama kararı aldık” dedi.
İlk orta ve lise tahsilini Bozkır’da tamamlayan daha sonra Gazi üniversitesi Kırşehir MYO Pazarlama bölümünü akabinde Ankara Üniversitesi İşletme fakültesini bitiren Filiz Kılıncel 2004 yılı yerel seçimlerinde Bozkır Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Halen Bozkır Postası ve bazı yayın organlarında gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan aynı zamanda Bozkırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Kılıncel, kitabının tanıtımını yaparken, “Bozkır’da Ayışığı farklıdır. Bu farkı görmenin en güzel yolu Bozkır’da yaşamaktır. Eğer bu imkana sahip değilseniz bu kitabı mutlaka okumalısınız. Yaşanılan bu öykünün, insan üzerinde bıraktığı hayatın özünü burada bulacağınıza inanıyorum. Ayrıca Bana her konuda destek olan aileme,  teşvikleri ve yüreklendirmeleriyle kitap yazmama vesile olan tüm dostlarıma minnet borçluyum” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri