Filistin’in yaralarını sarma zamanı

Filistin halkına yönelik İsrail soykırımının ardından evleri yıkılan, ailelerini kaybeden insanlara Konya halkı yardım etmeye devam ediyor. Konyada faaliyet gösteren vakıf ve dernekler aracılığıyla yardımlar bölgeye gönderiliyor. Dernek ve vakıf yetkilile

Son yılların en büyük tüketici hareketi olan “Cephane Bizden Değil” boykotunu değerlendiren Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç de boykot listesindeki firmaların üst düzey yöneticilerine bir mektup göndererek Gazze’de yaşanan soykırımı kınamaları ve İsrail nezdinde gerekli girişimleri yapmalarını talep ettiklerini söyledi.


Şimdi Filistin’e yardım zamanı

Filistin halkına yönelik İsrail soykırımının ardından evleri yıkılan, ailelerini kaybeden insanlara Konya halkı yardım etmeye devam ediyor. Konya’da faaliyet gösteren vakıf ve dernekler aracılığıyla yardımlar bölgeye gönderiliyor. Dernek ve vakıf yetkilileri, “Şimdi Filistin’in yaralarını sarma zamanı” diyerek, vatandaşların yardım konusunda ilk günkü gibi gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyor.
CANSUYU DERNEĞİ KONYA TEMSİLCİSİ AHMET GÖNÇ: Bölgeye sürekli yardım gönderiliyor. Başkan yardımcımız şu an Mısır’da, temaslarda bulunuyor. Mısır hükümeti yardımlar konusunda sürekli sorun çıkarıyor. Yardım kamyonlarını tek tek boşaltıp arama yapıyor. Bu sorunların çözümü için hükümetimiz gerekli girişimlerde bulunmalı.
Dernek olarak, özellikle nakit para yardımı topluyoruz. Çünkü nakliye parası nedeniyle yardımlar çok daha pahalıya mal oluyor. Nakit para toplandığında Mısır ve Ürdün’den nakliye parasına, çok daha ucuza ürün temin edebiliyorsunuz.
Ateşkesin ardından yardımlar azaldı. Asıl yardım şimdi. Yaralılar inliyor, evler yıkılmış, elektrik-su yok. Filistin halkı unutulmamalı.
İHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ BASIN KOORDİNATÖRÜ ŞÜKRÜ NORTÇU: İsrail, bugün Gazze’yi yerle bir etmiş, kardeşlerimiz aç ve açıkta. Kardeşlerimizin bu mağduriyetlerini gidermeliyiz. Tüm olumsuzluklara rağmen biz Türkiye’deki insanların ayni ve nakdi yardımlarını Filistin’e ulaştırıyoruz. Bugün bizler Gazzeli kardeşlerimizin yıkılmış mağdur edilmiş hayatlarına asıl yardımın şimdi yapılması gerektiği düşüncesindeyiz. Alt yapı tamamen bitirilmiş, oradaki insanların tekrar ayakta durmaları adına asıl destek şimdi yapılmalı. Yardımların artarak devam etmesini bekliyoruz. Başkanımız, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazze’de durum raporu çıkartıyor. 5 bin yetime bakmak için yoğun faaliyet yürütülüyor. Biz Gazze’nin bütün yetimlerine sahip çıkmak istiyoruz. Evlerinin yeniden imarı, tekrar hayata tutunmaları için elimizden geleni yapmalıyız.
DOST ELİ DERNEĞİ PERSONEL MÜDÜRÜ UĞUR BALKI: Şimdi Filistin’in yaralarını sarma zamanı. Çünkü ilk başta herkes yardım yapar ve yığılma olur, bir hafta sonra unutulur. O yüzden asıl yardım zamanı şimdi. Biz dernek olarak Filistin için yapılan yardımları toplamaya devam ediyoruz. Gıda ve nakit yardım kabul ediyoruz ancak özellikle nakit yardım büyük önem taşıyor.
KİMSE YOK MU DERNEĞİ KONYA ŞUBE MÜDÜRÜ HASAN AŞÇI: Filistin halkının savaşın geride bıraktığı yıkım, mağduriyet ve yoklukla tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Ateşkesten itibaren onlara yardımlarımızı devam ettirmeliyiz. Kimse Yok Mu Derneği’nden Gazze’ye giden ekibin orada yaptığı incelemeler sonucunda insanların sığınaklarda kalması, yakıt olmaması sebebiyle bölgeye ilk etapta pişirilme ihtiyacı duyulmadan yenebilecek hazır gıda ve sağlık malzemeleri acilen gönderildi.
Gazzelilerin ülkeyi yeniden imar etme, yaralıların tedavisi ve normal hayatlarına dönme sürecinde her zaman olduğu gibi Türkiyeli kardeşlerini yine yanlarında bulacaklar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri