Filistin’e yardım TIR’ları uğurlandı

İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın düzenlediği, ‘Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ kampanyası çerçevesinde toplanan ayni yardımlar dün dualarla Konya’dan uğurlandı.
 Büyük bölümünü inşaat malzemeleri ile kuru gıdanın oluşturduğu 6 TIR malzeme, dün Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenin ardından dualarla uğurlandı.
İnsani Yardım Vakfı İHH Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, Konya AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Yılmaz, Konya Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi Dr. H. Hüseyin Uysal ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Törende konuşan, İnsani Yardım Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, “Karada uygulanan ambargoyu denizden delmek için hazırlanan gemilerimiz 22 ve 24 Mayıs tarihleri arasında yola çıkacak. Malezya’dan Amerika’ya birçok ülkenin destek verdiği kampanyada Konya yine üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirdi. Bunun için tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Konya AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Yılmaz, konuşmasında kampanyaya emeği geçen herkese teşekkür etti. Yılmaz, “Karadan uygulanan ambargoyu denizde deldik. Konya’dan 6, Türkiye genelinden 45 TIR’ın topladığı yardımlar İstanbul ve İskenderun limanlarında bekleyen 9 gemiye yüklenmek üzere yola çıktı. 22 Mayıs’ta İstanbul, 24 Mayıs’ta ise İskenderun’dan hareket edecek olan gemilerimiz Allah’ın izni ile amacına ulaşacak. Biz sadece ayni yardım değil kardeşlik, barış ve sevgi götürüyoruz. Bu da orada bekleyen kardeşlerimiz için büyük bir moral” dedi. Konuşmaların ardından yardım TIR’ları dualarla uğurlandı.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri