Filistin’e tam destek

Seydişehir'de İsrail'in yaptığı katliamları kınamak amacı ile yapılan miting ve yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca Filistin halkına ulaştırılmak üzere gıda ve nakit para yardımı bölgeye gönderildi
Gazze’de yaşayan Filistin halkına karşı İsrail ordusunun başlattığı ve 25 gündür devam eden saldırı sonrasında,  çoğunluğu sivil halk ve çocuklar olmak üzere bugüne kadar binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. Binlerce Filistinlinin de yaralandığı savaşta,  Gazze’de ciddi anlamda gıda ve ilaç sıkıntısı baş gösterdi.
Filistin halkının yaşadığı drama seyirci kalmayan Seydişehir halkı, kardeş Filistin halkına ulaştırılmak üzere 1 kamyon dolusu gıda ve ilaç yardımı hazırladı. Gazze’de yaşanan savaşta çoğunluğu çocuk ve kadın masum insanların öldürüldüğü ve yine binlerce insanın da açlığa ve susuzluğa mahkûm olduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, “Filistinli kardeşlerimize az da olsa destek olmak amacıyla bir kamyon gıda, temizlik, ilaç ve  giyim yardımı gönderiyoruz.  İnşallah devamı gelecek. Bu organizasyonu düzenleyen hayırsever kişilere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.  Kermesi düzenleyen kardeşleriniz Konya İHH  vasıtasıyla Filistinli kardeşlerine iletilmek üzere 10 bin TL civarında para toplamışlardır. Toplamaya devam edeceklerdir. Azda olsa içimizdeki dinmeyen yarayı dindirmeye çalışıyoruz. Gazze 25 gündür İsrail’in zulmü ile inlemektedir. Bizim dualarımız onlarla beraberdir” dedi.
SEYDİŞEHİR’DE FİLİSTİN’E DESTEK MİTİNGİ
Öte yandan önceki gün Seydişehir’de Filistin’le Dayanışma Komitesi tarafından bir miting düzenlendi. Gönülbağı Derneği Başkanı Mustafa Çakır, Sağlık-Sen İlçe Temsilsi ve Konya Şubesi Yönetim Kurulu  Üyesi  Orhan Arıcıoğlu, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Zeynettin Düzenli, Seyit Harun Veli Yardım Ve Dayanışma Vakfı Başkanı İbrahim Erikçi, Seydişehir Çevre Kültür Derneği Başkanı Mustafa Akman, Diva-Sen Temsilcisi Faruk Bekâr, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Salyam, İsrail zulmünü protesto etmek üzere tertip edilen mitinge katıldı. Seydişehir Lojmanlar Kavşağı’ndan yürüyüşle başlayan miting, Seyid Harun Veli Bulvarı Kavşağı Miting Alanında devam etti. İsrail’i protesto eden grup, ‘Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD’, ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Filistin canımız helal olsun kanımız’ sloganlar attı. Daha sonra okunan Konyalı Şair Ahmet Efe’nin  “Yuh Olsun İsrail”e şiirinin ardından Belediye Başkanı İbrahim Halıcı bir konuşma yaptı. Daha sonra Ribat Vakfı’nın görevlileri sunumunun ardından Yasir Ünlü Hoca’nın yaptığı duayla miting sona erdi.
İlker Uysal/Seydişehir 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri