Filistin’e destek, İsrail’e lanet

Terör devleti İsrailin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için Cuma Namazı çıkışı Hacıveyszade Camii önünde gıyabi cenaze namazı kılındı
Cuma namazında Filistinli kardeşleri için dua eden cemaat, namaz sonrası caminin önünde toplandı. Caminin önünün dolması nedeniyle cemaatin bir bölümü merdivenlerde saf tuttu.
Havanın soğuk olmasına rağmen ellerini Filistin’e destek için kaldırarak dua eden cemaat daha sonra saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası cemaat Filistin lehine ve katil İsrail’i lanetleyen sloganlar attı. Cemaat daha sonra sessizce dağıldı.
FİLİSTİNLİ ŞEHİTLERE  GIYABİ CENAZE NAMAZI
Filistin halkına uyguladığı zulüm ve katliamlar nedeniyle İsrail’e tepkiler gün geçtikçe artıyor. Konya sivil toplum kuruluşları tarafından, Şerafettin Camii’nde, Cuma namazına müteakip, Filistin’de İsrail tarafından şehit edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Aşırı soğuk havaya rağmen, Cuma namazından çıkarak cami önünde saf tutan çok sayıda vatandaş, cami önüne sığmayarak sokaklara taştı. Daha sonra Filistin’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıran Musa Kazım Yılmaz, cenaze namazından sonra bütün Müslümanlar için, özellikle Filistin’de İsrail zulmü altında ezilen, ve son saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce kişi için dua etti. Cemaatin de iştirak ettiği duada İsrail ise lanetlendi. Yılmaz, “Allah’ım, Filistin’de zulmeden İsrail’e karşı bütün müminlere güç ver. Müminleri, Siyonist İsrail zulmünden kurtar. İntifada hareketini müyesser kıl. Bizi, intifada erleri eyle. Filistin’de çocuk, kadın, yaşlı demeden, hastane, okul, cami demeden bombalar yağdıran katil, Siyonist İsrail’i de müminlerin attığı taşlarla perişan eyle” diye dua etti. Duaya ‘âmin’ diyerek cevap veren cemaat, duadan sonra ‘Kahrolsun İsrail’, ‘hepimiz intifada erleriyiz’, ‘Hamas’a selam, direnişe devam’ sloganları atarak tekbir getirdi. Kalabalık, bugün yapılacak Filistin’e Destek Yürüyüşü’ne davet edildi.
UĞUR ELMAS

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri