Filistin seferberliği

Konya-Karaman Tabip Odası ile SADAV, Filistin için yardım kampanyası başlattı. Biri ilaç ve tıbbi malzeme olan 14 tır yardım malzemesi yarın Filistine gönderilecek
Konya-Karaman Tabip Odası ve Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV), Filistin halkına yardım için 14 TIR gıda, ilaç ve tıbbi malzemenin bulunduğu yardımları bölgeye gönderiyor. Konuyla ilgili olarak iki kuruluş ortak basın açıklaması düzenledi. Konya-Karaman Tabip Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya iki derneğin yetkilileri ile özel hastane yetkilileri katıldı.
Konya-Karaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Aksoy, yanı başımızda dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı yaşandığını vurguladı. İsrail’in bebek, çocuk, yaşlı, kadın demeden 2 bini yaralı olmak üzere 500’den fazla Filistinliyi şehit ettiğini aktaran Dr. Faruk Aksoy, yıllardır yarı açık cezaevi şartlarında yaşayan Filistin halkının son bir haftadır ölüm kalım savaşı verdiğine dikkat çekti. Faruk Aksoy, Yahudilere karşı Nazilerin işlemiş olduğu insanlık suçunun bugünlerde İsrail tarafından sadece Müslüman oldukları için Filistinlilere karşı işlendiğinin altını çizdi.
KUNDAKTAKİ ÇOCUĞU BİLE KENDİLERİNE TEHLİKE OLARAK GÖRÜYOR
Terör örgütlerinde görülen uygulamaların İsrail devleti tarafından savunmasız çocuk, yaşlı ve kadınlar üzerinde uygulandığını belirten Faruk Aksoy, “Kundaktaki bir yaşındaki çocuğu kendilerine tehlike olarak görerek toplum imha hareketine girişmişlerdir. Aldığımız bilgilere göre perdelerden giysilerden sağlık malzemesi, sargı bezi oluşturularak yaralılara oradaki meslektaşlarımız müdahale etmeye çalışmaktadırlar. Uyuşturucu malzemesi ve ışık kaynağından yoksun bir ortamda cerrahi müdahale uygulanmaktadır. Bu savaş ortamında dahi olsa işlenen bir insanlık suçudur. İsrail tüm dünyanın yardımlarına müdahale etmeden insafsızca yaraladığı ve öldürdüğü insanlara gönüllülerin müdahalesini engellememelidir” dedi.
14 TIR YARDIM MALZEMESİ TOPLANDI
Tüm Filistin halkının acılarını paylaşarak, şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Faruk Aksoy, bu yaraya merhem olmak amacıyla SADAV’la birlikte yardım kampanyası düzenlediklerini aktardı. Toplam 14 tır olmak üzere bir tırı ilaç ve tıbbi malzeme olan yardımların yarın Konya’dan Filistin’e doğru yola çıkacağını anlatan Faruk Aksoy, yardımda bulunan herkese teşekkür etti.
SADAV Başkanı Ercan Uslu da Filistin’e gönderilecek yardımlarla ilgili bilgi verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri