Filistin için koştular

Filistine özgürlük için geçen hafta Edirnede Selimiye Camii önünden başlatılan koşuya katılan ekip dün Konyaya geldi. Sevgi seli ile karşılanan koşucular önce Mersin, ardından da Hataya gidecek
Anadolu Gençlik Derneği’nin Edirne’den başlatmış olduğu “Filistin’e Özgürlük Koşusu”nun Konya ayağı dün gerçekleşti. Edirne’den gelen koşucular, şehrin girişinde Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından karşılandı. Kayalıpark’a kadar birlikte koşulduktan sonra burada basın açıklaması yapıldı. Alâeddin’i dolaşarak Kayalıpark’a kadar koşanlara Konya halkı alkışlarıyla destek oldu. Kayalıpark’ta vatandaşların da katılımıyla yapılan duanın ardından yola çıkan koşucular önce Mersin’e, oradan da Hatay’a gidecek. 23 Ocak’ta başlayan koşunun, 31 Ocak’ta Hatay’da tamamlanması hedefleniyor.
EDİRNE’DE BAŞLADI, HATAY’DA SONA ERECEK
Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek, orda yaşanan zulmün müsebbiplerinin savaş suçu ile yargılanmasını sağlamak için halkın da desteğini alarak başlatılan koşu geçtiğimiz hafta Edirne Selimiye Camii’nden başlatıldı. 9 kişiden oluşan koşu ekibi dün Konya’ya geldi. Koşucular şehrin girişinde karşılandı. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi üyesi gençlerin de katıldığı koşu Kayalıpark’a kadar durmaksızın devam etti. Polis ekiplerinin de eşlik ettiği koşu ekibine Alâeddin’i dolaşırken Konya halkı alkışlarıyla destek verdi.
Kayalıpark’ta koşu ekibini tek tek kucaklayarak karşılayan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, başlattıkları koşuya sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. Burada Gazze’de yaşanan insanlık dramına yönelik değerlendirmede de bulunan Yusuf Güneş, “Gazze’de bugün elektrik yok, su yok, gıda yok, ilaç yok. Açlığa ve her türlü maddi ambargoya maruz bırakılmış bir millet insanlığın gözü önünde adeta soykırıma terkedilmiş olarak bizlerin gözünün içine bakıyor. Bu cibilliyetsiz ve soysuz Yahudi eğer bu Filistin halkının özgürlüğünü kabul etmiyor ise, bizler binlerce gencimizle bir olup bu özgürlüğü sağlamak zorundayız. Ta ki, yeryüzünde bir damla kan akmayıncaya dek bizler bu zalimlerin karşısında dimdik durmaya söz veriyoruz. Filistin’e Özgürlük Koşu’muzda bizlere destek veren başta Emniyet Müdürlüğümüze ve özellikle trafik ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Basınımızın da bu konuyu gündemden hiç düşürmeden oradaki masum halkın yarası kapanıncaya dek gerek haber gerek röportajları ile destek çıkmalarını istiyor onlara da teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmasının sonunda dünyanın çeşitli yerlerinde zulme maruz kalan Müslümanlar için dua eden Güneş, “Bizler biliyoruz ki; eğer bir kötülük görür isek önce elimizle, bunu yapamaz isek dilimizle onu da yapamaz isek en son kalbimizle buğz ederiz. Ancak şunu unutmasın o zalimler çok yakın bir zamanda bütün bu kötülükleri elimizle düzelteceğimiz günler yakındır” diye konuştu.
Koşu ekibinde yer alan 55 yaşındaki Ahmet Genç isimli vatandaş da 5 gündür Filistin için koştuklarını söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri