Filipinler’in Zamboanga Şehrinde Çatışmanın Etkilediği Bölgede Zorlu Yaşam(özel)

Filipinler’de geçen yılın eylül ayında ülkenin güneyindeki Zamboanga şehrinde güvenlik güçleriyle Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi arasında çıkan çatışmalarda onlarca ev kullanılamaz hale gelmişti. Savaşın üzerinden yaklaşık bir yıl...

Filipinler’de geçen yılın eylül ayında ülkenin güneyindeki Zamboanga şehrinde güvenlik güçleriyle Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi arasında çıkan çatışmalarda onlarca ev kullanılamaz hale gelmişti. Savaşın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bölgede hala yaşam normale dönmedi.

Savaştan sonra 100 binden fazla insan evlerini terk etti. Evleri kullanılamaz durumda olduğu için insanlar tekrar evlerine dönemiyor.

Hasar gören evlerden birinde çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren aile, Cihan Haber Ajansı’na yaptıkları açıklamada, evlerinin savaştan sonra kullanılamaz durumda olduğunu, geçici olarak daha az hasar gören bir binada yaşadıklarını ifade etti. Ama buradan da çıkarılacaklarını söylediler.

Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, savaştan dolayı kullanılamayan bölgenin devlet tarafından imar ve onarım çalışmalarına başlandığını belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri