Filipinler’de Halk Afet Bölgesinden Kaçmak İçin Yol Arıyor

Filipinler, Haiyan tayfununun yaralarını sarmaya çalışıyor. Tayfunun büyük yıkıma yol açtığı Leyte adasındaki Tacloban şehri tamamen yaşanmaz halde.

Filipinler, Haiyan tayfununun yaralarını sarmaya çalışıyor. Tayfunun büyük yıkıma yol açtığı Leyte adasındaki Tacloban şehri tamamen yaşanmaz halde. Şehirdeki havaalnı bugün kısmen ulaşıma açıldı.

Cihan Haber Ajansı bölgeye ulaşarak, yaşanan felaketi ve dramı yerinde görüntüledi. Tacloban şehrinde havaalanına sadece askeri uçaklar gelip gidebiliyor. Halk afet bölgesinden kaçmak için havaalanına akın ederken, afetzedelerin diğer bölgelere gönderilmesi ise sınırlı imkanlarla yapılıyor.

Şehirde ayakta kalan bina ve hasar görmeyen neredeyse hiçbir bina yok. Bölgede temiz su ve gıda sıkıntısı yaşanıyor. Afet bölgesinde birçok yol enkazlarla ulaşıma kapanırken, telefon hatları da çalışmıyor.

Haiyan tayfunu sonucu ölü sayısının 10 binin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Ancak bu rakamın da daha da artmasında endişe ediliyor.

Görgü tanıkları, tayfunun bir anda geldiğini ve saniyeler içinde yüzlerce evi yıktığını ifade ediyor. Afet bölgesinde ayrıca havanın sıcak olmasından dolayı da salgın hastalıkların baş göstermesinden endişe ediliyor.

Bu arada Kimse Yok Mu Derneği de afet bölgesine arama, kurtarma ve yardım ekibi ASYA ile vardı ve çalışmalarına başladı. Kimse Yok Mu afetzedelere acil gıda yardımı da dağıtacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri