Filipinler'de Ebola Virüsü Semineri Düzenlendi

Filipinler'in başkenti Manila'da, Filipinler Pasifik Diyalog Vakfı ile Cardinal Santos Tıp Merkezi tarafından Ebola virüsü hakkında seminer düzenlendi.“Ebolayı fark edelim ve tanıyalım” seminerine, akademisyenler, öğrenciler, Filipinler Pasifik...

Filipinler'in başkenti Manila'da, Filipinler Pasifik Diyalog Vakfı ile Cardinal Santos Tıp Merkezi tarafından Ebola virüsü hakkında seminer düzenlendi.

“Ebolayı fark edelim ve tanıyalım” seminerine, akademisyenler, öğrenciler, Filipinler Pasifik Diyalog Vakfı Başkanı Cihangir Aslan, Cardinal Santos Tıp Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Jennifer Chua ile Tıp Merkezi Başkanı Pilar Nenuca Almira katıldı.

Çağın vebası olarak adlandırılan ve tüm dünyada hızla yayılan Ebola virüsü ile ilgili seminerde, virüsün tanısı, belirtisi, bulaşma yolları, virüsten korunma yolları ve hastalığın tedavisi ile ilgili sunumlar yapıldı.

Virüsün ilk olarak Afrika ülkelerinde görüldüğünü belirten Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Jennifer Chua virüsün nasıl bulaştığını anlattı: "Ebola virüsü salgınları, öncelikle tropikal ormanların yakınınında bulunan Orta ve Batı Afrika”nın ücra köylerinde görüldü. Virüs, insanlara vahşi hayvanlardan geçmekte ve insandan insana bulaşmaktadır. Özellikle meyve yarasalarında ebola virüsü görülmektedir."

Ayrıca Chua. virüsten korunma yollarını şu şekilde dile getirdi: "Ebola virüsünün görüldüğü hastalardaki en önemli belirtiler yüksek ateş, kanama ve kaçış sendromudur. Hastalığı önlemenin en önemli uygulamalarından biri ellerin düzenli olarak yıkanmasıdır. Ellerin su ve sabunla yıkanması potansiyel enfekte metaryelleri uzaklaştırır ve hastalığın geçişini önler."

Seminerin sonunda Cihan Haber Ajansı'na konuşan Cardinal Santos Tıp Merkezi Başkanı Pilar Nenuca Almira seminerin nasıl düzenlendiğine değindi: "Biz çok mutluyuz. Ebola virüsünü tam olarak anlamak için Pasifik Diyalog Vakfı'yla olan ortaklığımızla bu semineri gerçekleştirdik. Farklı derneklerden, sağlık hizmetlerinden ve akademik çevreden birçok insanı davet ettik." Tıp Merkezinin Yöneticilerinden Zenaida M. Javier ise hastanenin şimdiden Ebola virüsüne karşı hazırlık yaptığını belirtti: "Bu konferans, Filipinler Pasifik Diyalog Vakfı ve hastanemizin işbirliği ile organize edildi. Biz hala Ebola virüsüne açık bir ülkeyiz. Çünkü dünyanın her yerinde, deniz aşırı ülkelerde çok sayıda çalışan Filipinli işçi var. Hastanemizde herhangi bir Ebola vakası ile karşılaşılması ihtimaline karşı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz."

Geçen sene Gine'de ortaya çıkan Ebola salgını, Orta ve Batı Afrika'da 4 bin 500'e yakın kişinin ölümüne sebep olmuştu. Avrupa ve ABD'de görülmesiyle dünyayı tehdit eden virüs, uluslararası alanda alarma geçilmesine yol açtı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri