Filipinler'de 30 Bin Aileye Kurban Eti Dağıtıldı

Filipinler'e Kimse Yok Mu aracılığıyla Türk hayırseverler tarafından gönderilen kurbanlar, farklı bölgelerde yaşayan 30 bin aileye ulaştırıldı. Filipinler’de, kurban etlerinin yardıma muhtaçlara dağıtılması tamamlandı. Ülkenin farklı...

Filipinler'e Kimse Yok Mu aracılığıyla Türk hayırseverler tarafından gönderilen kurbanlar, farklı bölgelerde yaşayan 30 bin aileye ulaştırıldı.

Filipinler’de, kurban etlerinin yardıma muhtaçlara dağıtılması tamamlandı. Ülkenin farklı adalarında, Kurban Bayramı süresince kesilen kurbanlar, 11 farklı noktada 30 bin aileye ulaştırıldı.

Filipinler'e dünyanın ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gönderilen kurbanların dağıtımı, başkent Manila'da yapılan törenle son buldu. Törene, Uluslararası Türk Okulları’nı bünyesinde bulunduran ICAD Vakfı Başkanı Malik Gencer, San Juan Belediye Başkanı Guia Gomez, Mandaluyon Belediye Başkanı Benjamin C.Abalos, Marikina Belediye Başkanı Del de Guzman, çok sayıda ordu mensubunun yanı sıra Türkiye’den gelen misafir ve işadamları da katıldı.

Kurban etlerinin dağıtımında ise Filipinli yetkililer ve Türk gönüllüler el ele verdi. Filipinler Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen askerler, etlerin paketlenmesinde ve yardıma muhtaç insanlara dağıtılmasında, ICAD Vakfı ve Kimse Yok Mu ile hareket etti.

Dağıtımda görev alan John Paul Lerit isimli vatandaş duygularını şöyle dile getirdi: “Bu aktivite için Kimse Yok Mu'ya teşekkür ederim. Tayfundan sonra yaptıkları yardımları biliyorum. Geçen yıl da et dağıtım programında bulundum. Tekrar buradayım. Teşekkür ederim bize yardımlarınız için.”

FİLİPİNLİ YETKİLİLERDEN KİMSE YOK MU’YA TEŞEKKÜR

Öte yandan törene katılan Filipinli yetkililer, Cihan Haber Ajansı’na verdikleri demeçte, Kimse Yok Mu’ya teşekkür etti. Dağıtıma katılan Marikina Belediye Başkanı Del de Guzman, bu gibi faaliyetlerin aradaki dostluğu pekiştireceğini söyledi: “Kimse Yok Mu’ya teşekkür etmek istiyorum. Bu program, bizim aramızdaki arkadaşlığın ve dayanışmanın başlangıcı olacak.”

Birkaç yıldır bu yardım faaliyetine bizzat katıldığını dile getiren Benjamin C. Abalos ise duyduğu heyecanı saklamadı: “Öncelikle bu et dağıtımı için Kimse Yok Mu’ya teşekkür etmek istiyorum. Mandaluyong Belediye Başkanı olarak son üç yıldır bu programa katılıyorum. Bu et dağıtımından faydalanan birçok insan var. Kimse Yok Mu’ya tayfundan sonra da Filipin insanına yardımlarından dolayı teşekkür ederim.”

San Juan Belediye Başkanı Guia Gomez de Filipinliler’in beklentisine dikkat çekti: “Bugün et dağıtım programından dolayı çok mutluyum. Her yıl et dağıtım programını devam etmekle en iyisini yapıyorsunuz. Bizim insanımız gerçekten her yıl bu programı bekliyor. Bu bizim arkadaşlığımız; iki ülke arasındaki bağın sembolüdür. Sevgi, huzur ve cömertlik bu et paylaşımının sembolüdür. Bence bu sizin sembolünüzdür. Kimse Yok Mu’ya ve ICAD Vakfı’na et programı için teşekkür ederim.”

Filipinler, 105 milyona yaklaşan nüfusu ile dünyanın en kalabalık 12. ülkesi. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 11’ini ise Müslümanlar oluşturuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri