Filipinler Eğitim Bakanı, Ülkesinde Daha Fazla Türk Okulu Açılmasını İstedi

Filipinler Eğitim Bakanı Armin Luistro, ülkesindeki Türk okullarından övgüyle bahsederek, daha fazla okul açılmasını istedi.

Filipinler Eğitim Bakanı Armin Luistro, ülkesindeki Türk okullarından övgüyle bahsederek, daha fazla okul açılmasını istedi. Luistro, “Özellikle Mindanao bölgesinde ve lütfen her bölgede okul açın. Ben de kanunen ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.” dedi.

Filipinler’in başkenti Manila’da faaliyet gösteren Pasifik Diyalog Vakfı, Edsa Shangri-La otelinde düzenlediği dostluk yemeğinde Filipinli bürokrat ve işadamlarını bir araya getirdi. Yemeğe Filipinler Eğitim Bakanı Armin Luistro, San Juan Valisi Guia Gomez, Genelkurmay Başkanı sözcüsü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Albay Arnulfo Burgos, Filipinler Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ernesto Chua, eski senatörlerden Nikki Cosetag, Filipinler Müslümanlar Kurulu Başkanı Mehol K. Sadain, Türkiye Filipinler Büyükelçisi Hatice Pınar Işık, Filipinli işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Pasifik Diyalog Vakfı Başkanı Dr. Ferhat Kazkondu, geleneksel olarak her yıl organize ettikleri diyalog ve dostluk yemeğinde daha çok birbirlerini anlamayı hedeflediklerini kaydetti. Kazkondu, “Filipinler'in devlet ve iş dünyası tarafından kabul görmüş vakfımız ve Türk okullarımız ile Filipinler ile Türkiye’nin kültür, medeniyet ve anlayışta birbirlerine yakınlaşmalarını ve aynı dil olan gönül dilinde buluşmalarını sağlamaya bir nebze katkımız oluyorsa bu bizi mutlu edecektir.” dedi.

Buluşmaya konuk konuşmacı olarak katılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Muharrem Atlığ da beraber yasamaya vurgu yaparak, “Türkiye’nin ve dünyanın kabul gördüğü en önemli fikir adamı ve İslami düşünür Fethullah Gülen Hocaefendinin şu sözünü hatırlatmak isterim. ‘Açın sinenizi ummanlar gibi olsun. Sevgi duymadığınız tek mahlûk kalmasın. İnsana ve insanlığa sevgi duyun.’ Bunun için buradayız.” ifadelerini kullandı. Atlığ’ın konuşması Filipinli misafirler tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Program katılan Filipinler Eğitim Bakanı Armin Luistro da programla ilgili, “Bugün Ramazan ayında Katolik, Müslüman aynı masada yemek yedik. Türkiye’den gelen konuşmacı Dr. Muharrem bir din âlimi ben de bir Hıristiyan bilim adamıyım. Aynı şeyleri konuştuk. Duygularımız, kaygılarımız, isteklerimiz aynı. Zannederim bu salonda 400’den fazla Filipinli seçkin davetli de bizim gibi düşünüyor. Lütfen masalarımızda bizim ile oturan kardeşlerimize bir bakın. Her şeyimiz aynı. Neyin kavgasını veriyor o zaman dünya. İşte bu barış ve sevgiyi bize hatırlatan Türk kardeşlerime ülkem ve Devlet Başkanımız Aquino adına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı

“TÜRK OKULLARI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIM”

Konuşmasında Filipinler’deki Türk okullarından övgü ile bahseden Bakan Luistro, “Buraya gelirken devlet başkanımız bana dedi ki; git orada kardeşliğimizi pekiştir. Bunu Türk okulları Filipinler’de zaten yaptı. Size sadece şunu diyorum ki, özellikle Mindanao bölgesinde ve lütfen her bölgede okul açın. Ben de kanunen ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.” dedi.

Programda Türk okulu ilkokul öğrencilerinin şarkı ve gösterileri katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Programın sonunda Eğitim Bakanı Luistro, geçtiğimiz yıl Türkçe olimpiyatlarında altın madalya alan ve şarkı finalinde dünya 3. olan Filipinli öğrenci ve okuluna özel ödül verdi. Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer de Bakan Luistro’ya şükran plaketi takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri