Filenin sultanları Çin ile karşı karşıya

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası, bugün başlıyor. Japonya’nın Tokyo, Osaka, Hamamatsu ve Matsumoto kentlerinde yapılacak grup maçlarıyla start alacak olan şampiyonada, Türkiye, (D) Grubundaki ilk maçını Çin ile yapacak.
Osaka kentinde Belediye Merkez Spor Salonu’nda TSİ 12.45’te başlayacak karşılaşmada, Mehmet Bedestenlioğlu yönetimindeki Türk Milli Takımı’nda  Gözde Kırdar Sonsırma, Ayşe Gökçen Denkel Zop, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Gizem Güreşen, Bahar Toksoy, Naz Aydemir, Esra Gümüş, Neriman Özsoy, Eda Erdem, Seda Tokatlıoğlu, Neslihan Darnel, Büsra Cansu, Özge Kırdar Çemberci ve Nedime Elif Ağca Öner forma giyecek.
Türk Milli Takımı’nın (D) Grubu’ndaki maç programı TSİ şöyle: Bugün: 12.45 Türkiye-Çin Yarın: 07.00 Rusya-Türkiye 31 Ekim Pazar 07.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti 2 Kasım Salı 07.30 Türkiye-Kanada 3 Kasım Çarşamba 09.30 Kore-Türkiye Şampiyonada grup maçlarında ilk 4 takım arasına girenler 2. tura yükselecek.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, “Takımımız çok büyük moral ve motivasyon içinde. Ben de aynı durumdayım” dedi. Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından organize edilen ve Japonya’nın 4 farklı kentinde start alacak şampiyona öncesi açıklama yapan Karabıyık, çok umutlu olduğunu söyledi. Şampiyona ile ilgili hiçbir endişesinin bulunmadığını ifade eden Karabıyık, “Özellikle A Milli Takım’ın son olarak mücadele ettiği grand prix elemelerine bakarsak, gayet iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Grand Prix ile ilgili çok eleştirildik, ancak ben son 3 maçı yerinde izledim. Milli oyuncularımızın Bulgaristan, Rusya ve Hollanda maçlarındaki performansları bana çok ciddi güven ve moral verdi” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri