Filede heyecan Konyada

Uluslar arası Rumi Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Turnuvası Konyada gerçekleşecek
Konya Valiliği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Konya Engelliler Gücü Spor Kulübü’nün katkıları ile gerçekleşecek organizasyon 26-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Karşılaşmalar 100. Yıl Spor Salonunda oynanacak. Turnuvaya Türkiye, Bosna Hersek, İran ve Irak takımları katılacak.  Konuyla ilgili olarak dün Bera Otelde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Oturarak Voleybol Milli Takımı Genel Koordinatörü ve Antrenörü Yusuf Kenan Kök Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şube Müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan organizasyonunun amacının bedensel engellilerin topluma kazandırılması, hayatın içine çekilmesi olduğunu söyledi. Doğan: “Mevlana’nın doğum günü adına bir program düzenlemeyi arzu ettik. O'nun doğum gününü, organizasyonun son gününe denk getirdik. Böylece Mevlana'nın, Konya'nın manevi şemsiyesi olduğunu bir kez daha hem Konyalılara hem de dünyaya ilan etme fırsatımız olsun. Bu Turnuva farklı kültürlere sahip gençleri bir araya getirecek ve onların birbirini tanıma fırsatı sağlayacaktır. Bu turnuvayı gelecek yıllarda da devam ettirmeyi amaçlıyoruz.  Bu turnuva dahilinde Konya'ya gelen sporcular hem müsabakalara katılacak hem de Konya'yı tanıma fırsatı bulacaktır.  Bu uluslar arası turnuvanın Konya ve Türkiye'ye fayda sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Oturarak Voleybol Milli Takımı Genel Koordinatörü ve Antrenörü Yusuf Kenan Kök ise böyle bir organizasyonun Türkiye ilk defa yapıldığını ifade etti. Kök, ''Uluslararası alanda bakıldığı zaman, Asya ve Avrupa'nın takımları katılıyor. Bosna-Hersek bir Avrupa takımıdır. Dolayısıyla Türkiye'nin, bundan sonraki süreçte bu tür organizasyonlara federasyon bazında destek vereceğini ifade etmek isterim'' diye konuştu. 26 Eylül tarihinde başlayacak Turnuvanın maç programı şu şekilde: 26 Eylül Pazartesi saat 15.00 Türkiye- Bosna Hersek, 17.00 Irak-1 –İran. 27 Eylül Salı saat 10.00 Irak-2-İran, 14.00 Türkiye-Irak 1. 28 Eylül Çarşamba 14.00 Bosna Hersek- Irak-1. 16.00 Irak-2- Türkiye. 29 Eylül Perşembe 14.00 İran-Türkiye, 16.00 Bosna Hersek-Irak-2. 30 Eylül Cuma 14.00 Irak-1-Irak-2, 16.00 İran-Bosna Hersek.
MERHABA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri