Fikret Orman: Kötü Günler Geride Kaldı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat inşaatının devam ettiğini, artık stadın açılıcağı günü konuştuklarını belirtrek, kötü günlerin geride kaldığını söyledi.    BJK TV’de yayınlanan Şeref Locası...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat inşaatının devam ettiğini, artık stadın açılıcağı günü konuştuklarını belirtrek, kötü günlerin geride kaldığını söyledi.

    BJK TV’de yayınlanan Şeref Locası programına konuk olan başkan Orman, stadyum inşaatının ruhsat sürecinden kaba inşaatının bitim sürecine kadar olan dönemi anlattı.

    Orman, "İki tane ezeli rakibimizin bize göre gelirleri çok fazlaydı. Bu stadı yapmaya mecburduk. 2001’de bu projeye başlamak istemiştim ama olmadı. 2004’te aday olduğumda stat yapmayı vaadettim ama olmadı, kısmet bugüneymiş. Rakiplerimizle rekabet etmek için yapmalıydık bu stadı. Geldiğimiz zaman stat inşaatı için izin var sanıyorduk ama yokmuş. Bir sene içinde bölge planlarını çıkarttık. 30’un üzerinde heyetten çeşitli izinler aldık. Temmuz ayında ruhsatımızı aldık, 22 Temmuz’da yıkıma başladık. 29 Aralık’ta ilk temeli attık. 10.5 ayda bu noktaya gelebildik. Daha hızlı olabilirdik ama imkanlar bizi bu noktaya getirebildi. Kısmet olursa 29 Aralık’ta kaba inşaatı tamamlamış olacağız. Çocukluğum buralarda geçti. Eski stadımızda çok anılarımız var. Sabahları bilet kuyruğuna girerdik. Kapılar açılınca ilk bulduğumuz yere otururduk. Anılarımız kaybolmadı çünkü aynı yerde stadımızı yapıyoruz. Büyük bir heyecan yaşıyoruz. Burasının elimizden alınacağı ya da ruhsatın sahte olduğu gibi dedikodular çıkarıldı. Bunlar ortaya atanlar Beşiktaşlı. Bu stadı benim cesaretimde olan biri yapabilirdi. Bir sürü problem vardı ama risk alarak stadı yıktık. Risk almasaydık yapamazdık. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Parası helal bir kulüp. İyi niyet olduktan sonra her şey olur. Zor günler geçirdik ama hepsi geride kaldı. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’in hiçbir şeyi yoktu ama oralardan bir ülke kuruldu ona göre bizim imkanlarımız daha fazla. Kendi gücümüzle stat yapıyoruz. Artık stadın ne zaman açılacağını konuşuyoruz. 600’e yakın insan çalışıyor. Hiçbir zaman çalışma durmadı. Kötü günler geride kaldı." diye konuştu.

    Fikret Orman, Vodafone Arena'ya loca satışlarında büyük bir ilginin olduğunu ifade etti.

"DERBİYİ ŞEHİR DIŞINDA OYNAYABİLİRİZ"

    Ligde 12 iç saha mücadelesi yapacaklarını kaydeden Başkan, ilk yarıda oynayacakları Galatasaray derbisini şehir dışında oynayabileceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Ligde 12 iç saha maçımız var. Evsiz bir takımın şampiyonluğa oynaması zordur. Güçlü bir camiayız. Taraftarını yanına almış bir camiayız. Süreci iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Belki Galatasaray maçını Ankara ya da Konya’da oynayabiliriz. Başakşehir’de bir bütünlük yakalayabilirsek ona göre bir değerlendirmede bulunacağız."dedi.

"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Fikret Orman, son olarak sezon sonu şampiyonluğu kucaklayacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri