'Fikirlere değer veriyoruz'

NEÜ Sosyal Eğitim ve Saygı Topluluğu (SES) kısa süre içinde adından başarı ile söz ettirmeyi başardı. Topluluk Başkanı Emirhan Aktaş, “Etkinliklerimiz devam ediyor. Gelişmemizi sürdürmek için her fikre değer veriyoruz” dedi

2 yıl önce kurulan ve kısa sürede adından başarı ile söz ettirmeyi başaran Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Eğitim ve Saygı Topluluğu (SES) topluluğu etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Birçok alanda etkinlikler düzenleyen topluluk özellikle salon etkinliklerine, kültürel gezilere ve sosyal farkındalık etkinliklerine daha fazla önem veriyor. Topluluk aşkanı Emirhan Aktaş,  Başkan Yardımcısı Zeliha Sevinç, Halkla İlişkiler Sorumlusu Merve Nur Dursun ve AR-GE Proje Sorumlusu Emre Akgün topluluğun kuruluş aşamasından günümüze kadar yaşanan gelişmeleri ve topluluğun amaçlarından bahsetti. Başkan Aktaş, hayallerinin ve umutlarının bir bir gerçekleştiğini dile getirdi. Daha öncede çeşitli topluluklarda aktif olarak görev yapmış Aktaş, “çevremdeki insanları mutlu ettikçe bende mutlu oluyorum” dedi. NEÜ'de bazı konularda eksiklik gördüğünü ve bu eksikliği gidermek için topluluğu kurmaya karar verdiklerini söyleyen Aktaş, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Üniversitemiz içindeki fakültelerin yerleri ayrı. Üniversitede çok sayıda grubun bulunduğunu ve bu gruplar arasında iletişim eksikliği olduğunu fark ettik. Biz bile 99 tane gruptan sadece birkaçını tanıyoruz. Ayrıca bu topluluklar bazı zorluklar altında eziliyor. Grup kurmak ve grubun birliğini devam ettirmek hüner isteyen bir iş. Yapılan organizasyonlarda, planlamalarda sorunlar da yaşanıyor. Üniversite genelinde her kesime hitap eden bir grup, bahar şenlikleri yok. Çabalayan insan, bir şeyler ile uğraşan insan sayısı da azaldı. Üniversiteler her kesimden ve düşünceden insanı bir araya getirir. Tüm bunları bir sorumluluk bildik, eksikliklerin üstünden gelmek için topluluğu kurduk. Kısa bir süre içinde büyük işler başardık. 18 kişilik yönetim kadromuz ve 260'ın üzerinde üyemiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl grubumuzun alt yapı çalışmaları ile ilgilendiğimiz için etkinliklere yeterince önem veremiyorduk. Şuan yepyeni bir vizyon ve çok farklı fikirler ile öğrencilere kucak açıyoruz. Farkımız, büyük düşünmekten geliyor.”

BİZLER KONYA'NIN ATEŞELERİYİZ

Aktaş, topluluğun insanlar arası iletişim anlamınında da önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.  İletişimin yanı sıra öğrencilere kariyer anlamında da desteklerini esirgemediklerini dile getiren Aktaş, düşüncelerini sadece Konya ile sınırlı kalmayacağını, fikirlerini Türkiye geneline dayayacağını ifade etti. Aktaş, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Bu yıl üniversitemiz açılır açılmaz çalışmalara başladık. Hocalarımızın da destekleri sürüyor. İnsan çok değerli bir varlık. Bulunduğumuz her ortamda ve yaptığımız her etkinlikte insanlığın değerini vurgulamaya çabalıyoruz. Konya insanlığı olan, üniversite öğrencisine yardımcı olan bir şehir. Medeniyetlerin başkenti. Hoşgörüyü yaşatan, farklı kültürlere açık ve onları asimile etmeden birlikte yaşamayı başarabilen bir yapıdan oluşuyor. Bizler bu şehrin ateşeleriyiz. Bizler Konya'yı farklı şehirlerde temsil eden bireyleriz. Şehrin kimliğinin daha çok gelişmesi için çalışmalar yapacağız. Konya'nın kültürünü farklı kültüre aktarmaya, kültürler arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Sosyal medyayı en bilinçli ve etkili şekilde kullanarak gücümüzü daha çok göstereceğiz. Daha önce etkinliklerimiz yapılsa da resmi olarak ilk programımızı geçen günlerde yaptık. 430 kişilik salonu 700 kişi doldurdu. Bu bizim için büyük bir başarı. Büyük düşündüğümüz kadar, topluluk olarak gönüllülüğü esas almamız başarımıza başarı kattı. Biz üniversite öğrencilerinin, otizmli ailelerin kısacası toplumun her kesiminin iç sesiyiz. Güzelin genelde hakim olması için var gücümüz ile mücadele edeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri